Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Pátrání se šťastným koncem 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku relativní klid. Policisté přijali na lince 158 několik desítek oznámení, prováděli šetření přestupků a přečinů a v neposlední řadě je zaměstnali  nepoctiví zákazníci, kteří kradli v obchodech i na benzínkách.
 
Pátek 12. října 2012
KRÁDEŽ BEDNY - V noci řádil v Dětenicích neznámý zloděj, který před jedním z obchodů odcizil bednu na tiskoviny z pozinkovaného plechu.  Celková škoda byla vyčíslena na 2.460 korun. Po pachateli pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
MLADÍK TRÉNOVAL ROZJEZDY - Po páté hodině ranní se obrátila na linku 158 žena z Nové Paky s tím, že ji ruší nějací dva mladíci, kteří jezdí stále dokola po parkovišti černým vozidlem a dělají přitom hrozný hluk. Hlídka na místě zjistila, že si zde jeden z mladíků trénoval před nástupem do autoškoly rozjezdy, které byly vzhledem k jeho nezkušenosti hlučné. Policisté vše vyřídili na místě domluvou.
 
ÚRAZ NA CHODNÍKU - Smůlu měla v odpoledních hodinách osmačtyřicetiletá chodkyně v Libáni. V Jičínské ulici zakopla o rošt odvodňovacího kanálu, na který předtím stoupla její kamarádka.  Žena následně upadla na zem a přitom si způsobila  zranění, se kterým byla ošetřena v jičínské nemocnici. Policisté o události informovali starostu obce, který přislíbil okamžitou opravu roštu.   
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Ve večerních hodinách navštívil jeden ze supermarketů v Jičíně v Hradecké ulici nepoctivý zákazník, který zde odcizil čtyři kuchyňské nože v hodnotě 1.996 korun. Zboží si schoval pod mikinu a poté odešel k pokladně, kde uhradil pouze jedno pivo. Radost z lupu mu ale za pokladní zónou překazili pracovníci bezpečnostní služby, kteří ho zadrželi a následně vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dvaatřicetiletého muže, kterému za přestupek proti majetku hrozí ve správní řízení vysoká pokuta.
 
OPILÝ ŘIDIČ - Krátce po jednadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Horní Nové Vsi osobní vozidlo Škoda Favorit, které řídil devětačtyřicetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že nemá za volantem co dělat. Není totiž držitelem potřebného řidičského oprávnění a navíc měl v dechu přes 1,3 promile alkoholu. Za porušení zákona čeká muže ve správním řízení několikatisícová pokuta. 
 
 
Sobota 13. října 2012
KRÁDEŽ NAFTY - Krátce před druhou hodinou ranní kontrolovali novopačtí policisté v Lázních Bělohradě tříčlennou osádku osobního vozidla Škoda Felicia, které stálo u zaparkovaného nákladního vozidla Daf. Jednalo se o tři mladíky ve věku 19 a 20 let, kteří zde nebyli náhodou. Chystali se totiž z nákladního vozidla, u kterého odstranili víko palivové nádrže, odcizit motorovou naftu. K tomu už ale nedošlo a všech sedm plastových kanystrů, které měli v kufru felicie, tak zůstalo prázdných. Za pokus krádeže jim hrozí až dva roky vězení.
 
STRKANICE NA DISKOTÉCE - Po třetí hodině ranní se obrátila na linku 158 jednadvacetiletá slečna s tím, že ji v Jičíně na diskotéce fyzicky napadla neznámá dívka, kterou omylem polila pitím. Útočnice ji údajně chytila za vlasy a několikrát ji udeřila pěstí do obličeje. Po neznámé „bojovnici“ pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
DOTČENÝ HOST - Nad ránem vyjeli novopačtí policisté do jedné z místních heren, kde si host stěžoval na obsluhu, která ho údajně odmítla obsloužit. Obsluha k tomu však měla své důvody, neboť host byl totálně opilý. A tak mu policisté domluvili a vysvětlili, aby šel raději domů, což nakonec udělal.
 
DĚLOSTŘELECKÝ GRANÁT - V odpoledních hodinách našel majitel rodinného domu v Březině při terénních úpravách předmět, který připomínal dělostřelecký granát. Přivolaný pyrotechnik na místě konstatoval, že se jedná o dělostřeleckou tříštivou střelu vz. 1869, která byla naštěstí nefunkční. Neměla totiž zápalku a prachovou náplň.
 
PÁTRÁNÍ SE ŠŤASTNÝM KONCEM - Po čtrnácté hodině oznámila na lince 158 starší žena z Hořic, že postrádá šestasedmdesátiletého manžela, který se nevrátil z procházky. Policisté okamžitě rozjeli rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojilo několik desítek policistů, městských strážníků, hasičů a téměř 150 dobrovolníků z řad místních občanů. I přes masivní nasazení sil se nepodařilo muže v sobotu najít. Pátrání tak pokračovalo i v neděli. Až v půl sedmé večer přišla zpráva, na kterou všichni čekali. Muž byl nalezen desítky kilometrů od domova v malé obci na Mladoboleslavsku, kam podle všeho došel sám. Byl sice časově a prostorově dezorientovaný, ale jinak v naprostém pořádku. Poděkování patří všem, kteří se na hledání muže podíleli.
 
VÝTRŽNÍCI NA FOTBALOVÉM UTKÁNÍ - Rušno bylo v odpoledních hodinách na fotbalovém hřišti v Cerekvici nad Bystřicí, kde při fotbalovém zápasu došlo k slovní rozepři mezi dvěma muži ve věku 33 a 26 let. Slovní přestřelka nakonec přerostla ve fyzické napadení, kterého se účastnil i jejich čtyřiačtyřicetiletý známý.  Jako vítěz rozhodně „nevyšel“ třiatřicetiletý muž, který byl se zraněním převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin výtržnictví, za což aktérům hrozí až dva roky vězení.
 
PŘEVRÁCENÉ POPELNICE - Před půlnocí se obrátil na policii muž z Nové Paky s tím, že zadržel dva mladíky, kteří povalili několik popelnic. Policisté, kteří vyjeli na místo, již ale nikoho nezastihli, a tak popelnice narovnali sami.
 
Neděle 14. října 2012
KRÁDEŽ ŽELEZA - Ráno vyjeli muži zákona do Žeretic, kde neznámý pachatel odcizil ze zahrady domu 300 kilogramů železného šrotu. Majitel vyčíslil škodu na téměř 2 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
SILNICE NENÍ POSTEL - Po páté hodině ranní se měli v Jičíně na kruhovém objezdu v lipách válet tři lidé.  Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o osmadvacetiletou ženu a její dva stejně staré kamarády. Muži zákona všem řádně domluvili a vysvětlili, jak se mají na silnici chovat. 
 
ZTRACENÝ VLČÁK - Před polednem se obrátil na policii muž ze Staré Paky s tím, že se mu zatoulal starší německý ovčák, kterého nemůže najít. Tímto žádáme občany, kteří psa viděli nebo mají o něm nějakou informaci, aby se obrátili na linku tísňového volání 158.
 
ÚJEZD OD BENZÍNKY - V podvečerních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Jičíně v Hradecké ulici neznámý řidič do vozidla Ford Escort 40 litrů benzínu v hodnotě 1.506 korun a poté bez zaplacení ujel. Po řidiči pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Po osmnácté hodině kontrolovali novopačtí policisté v Mlázovicích osobní vozidlo Volkswagen Golf, které řídil devatenáctiletý mladík. Nutno zdůraznit, že neměl za volantem co dělat, neboť není  držitelem potřebného řidičského oprávnění. Navíc vozidlo mělo propadlou technickou kontrolu a prasklé přední sklo. Mladík teď bude mít co vysvětlovat správnímu orgánu, který se bude případem zabývat.
 
nprap. Hana Klečalová
15. října 2012 v 15:20

vytisknout  e-mailem