Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Policisté odhalili opilou mládež. 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid.
 
Pátek 6. prosince 2013
ZAPADLÝ KAMION - V ranních hodinách asistovali jičínští policisté v Kněžnicích při vyproštění kamionu, který vlivem nepříznivých povětrnostních podmínek sjel do příkopu.
 
OTEVŘENÁ VRATA - Krátce po deváté hodině vyjela policejní hlídka v Jičíně do Raisovy ulice, kde u jedné z řadových garáží byla otevřená vrata. Policisté na místě zjistili, že otevření vrat nemá na svědomí zloděj, ale vítr.  Následně vyrozuměli majitele garáže, který vrata zavřel a zamkl.

OBAVA Z PRONÁSLEDOVÁNÍ - Po poledni zamířili jičínští policisté do Hradecké ulice, kde na ně čekal muž, který se domníval, že ho někdo pronásleduje. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o řidiče vozidla, na kterého měl během jízdy jiný řidič dělat různá gesta, a on se obával, aby si na něj ještě někde nepočkal. Policisté muže vyslechli a vzhledem k tomu, že se v okolí nikdo podezřelý nepohyboval, mohl poté v klidu odjet.

PARTNERSKÉ NESHODY - Před patnáctou hodinou řešili jičínští policisté neshody mezi partnery v Jičíně na Husově třídě. Jednalo se o pár, který se právě rozcházel a nemohl se dohodnout, jak si rozdělí majetek. Policisté oběma vysvětlili, že se jedná o občanskoprávní spor, který hádkou nevyřeší, což oba pochopili, a na místě se  nakonec dohodli.
 
KRÁDEŽ BRAŠNY - V odpoledních hodinách vyjeli policisté v Jičíně na vlakové nádraží, kde neznámý pachatel odcizil pracovníkovi Českých drah ze služební lavičky brašnu, ve které se nacházely písemnosti, hotovost a další věci. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 7 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
OPILÝ ŘIDIČ - V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně osobní vozidlo Fiat Uno, které řídil osmnáctiletý mladík. Nutno zdůraznit, že rychle zapomněl na to, co se v autoškole učil. Řídil totiž opilý. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1 promile alkoholu. A tak kromě toho, že se musel rozloučit se svým řidičským oprávněním, čeká ho ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

 
Sobota 7. prosince 2013
NAPADENÍ NA DISKOTÉCE - Krátce po třetí hodině ranní řešili jičínští policisté fyzické napadení, ke kterému došlo na parketu jedné z diskoték. Neznámá útočnice zde napadla třiatřicetiletou ženu, kterou udeřila pěstí do hlavy. Žena následně upadla na zem a přitom si způsobila zranění, se kterým byla převezena do Oblastní nemocnice v Jičíně. Po útočnici pátrají policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.  

OVCE NA SILNICI - Nad ránem se mělo po silnici mezi obcemi Robousy a Kacákova Lhota pohybovat stádo ovcí. Policisté vyrozuměli chovatele ovcí, který se o ně postaral.

ÚDAJNÉ NAPADENÍ - Poté hlídka vyjela do Revoluční ulice, kde měl být na diskotéce napaden jeden z hostů. Hlídka, která vyjela na místo, však nikde napadeného muže nenašla. O žádném incidentu nevěděla ani obsluha ani členové ostrahy. Zda skutečně k napadení došlo, se tak  policisté nedozvěděli.   

OPATRNOSTI NENÍ NIKDY DOST - Velmi neopatrně si zřejmě počínal muž v Konecchlumí, který v odpoledních hodinách ořezával stromy, a přitom mu jedna z větví přimáčkla nohu. To viděla náhodná kolemjdoucí, která se domnívala, že na muže spala část stromu, a vše oznámila na linku tísňového volání. Muž naštěstí neutrpěl žádné zranění a nohu, kterou měl zaklíněnou, mu pomohli vyprostit přivolaní občané.

POŠKOZENÁ TABULE - Neznámý vandal řádil v Hořicích, kde u jedné z restaurací poškodil reklamní tabuli. Majitel vyčíslil škodu na téměř 5 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

OPILÁ MLÁDEŽ - „Namol“ opilého sedmnáctiletého mladíka kontrolovala policejní hlídka v jedné z restaurací v Jičíně. Provedená dechová zkouška u něj prokázala téměř 1,8 promile alkoholu. Mladík uvedl, že před odchodem do restaurace  doma vypil kolu s rumem. Alkoholem prosycený dech měla i sedmnáctiletá slečna, které policisté naměřili 0,54 promile alkoholu. I ona měla vypít kolu s rum, který údajně dostala. Policisté vyrozuměli jak matku slečny, tak i sociální pracovnice. 
 
Neděle 8. prosince 2013
HLEDANÝ MUŽ SKONČIL VE VĚZNICI - Krátce po třetí hodině ranní kontrolovali policisté na vlakovém nádraží v Jičíně šestapadesátiletého muže, na kterého vydal soudce Okresního soudu v Litoměřicích příkaz k zatčení. Z tohoto důvodu skončil v policejní cele, odkud byl následně převezen k soudu v Litoměřicích a poté putoval do vazební věznice.

KRÁDEŽ PENĚZ
- Neznámý zloděj úřadoval v nemocnici v Jičíně, kde v jednom z pokojů odcizil z neuzamčené skříně hotovost a řetízek ze žlutého kovu. Majitelka vyčíslila škodu na téměř 2 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

POŠKOZENÉ PNEUMATIKY - Sedm poškozených pneumatik má na svém kontě neznámý vandal v Hořicích. V Hálkově ulici si vybral několik osobních vozidel, u kterých pneumatiky propíchal. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na nejméně 4 tisíce korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.

mobil1.jpgZTRACENÝ MOBIL - Štěstí v neštěstí měl mladý muž z Hořicka, kterému před restaurací ve Starých Smrkovicích vypadl na zem mobilní telefon. Přístroj o několik hodin později našel devatenáctiletý mladík, který ho předal policejní hlídce, a ta pak jeho majiteli. 

nprap. Hana Klečalová
9. prosince 2013 v 14:50

vytisknout  e-mailem