Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Uplynulý víkend byl na Jičínsku z pohledu policistů „bohatý“ na události. 

Pátek 9. ledna 2015
POŠKOZENÉ PNEUMATIKY - Mezi pátou a šestou hodinou ranní poškodil neznámý pachatel v Jičíně v ulici U Trati u vozidla Škoda Felicia dvě pneumatiky Barum Polaris. Majitelka vyčíslila škodu na 800 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
VANDAL V NOVÉ PACE - Neznámý vandal řádil také v Nové Pace, kde v ulici U Stadionu poškodil zaparkované vozidlo Honda Civic, u kterého promáčkl pravý zadní sloupek. I v tomto případě věc šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
POZOR NA INTERNETOVÉ OBCHODY - Jak rychle a snadno přijít o peníze, se přesvědčil mladý muž z Hořicka. V listopadu loňského roku si na jednom z internetových portálů objednal herní konzoli Sony Playstation s dvěma ovladači a příslušenstvím za částku 4.200 korun, kterou odeslal prodejci předem. A jak to občas v takových případech bývá, nedočkal se ani zboží, ani vrácení peněz. Kupující by měli být velmi obezřetní a v žádném případě by neměli zasílat peníze předem. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - V odpoledních hodinách se vydala do jednoho ze supermarketů v Jičíně v ulici Pod Koželuhy starší žena, která zde odcizila rámeček na fotografii v hodnotě 25 korun. Její jednání neušlo pozornosti pracovníků ostrahy, kteří vše oznámili na policii. Hlídka věc na místě vyřídila blokovou pokutou ve výši 200 korun.

ŘÍDIL, I KDYŽ NESMĚL - Po patnácté hodině kontrolovala policejní hlídka v Kopidlně motocykl domácí výroby, který řídil sedmadvacetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že muž má Okresním soudem v Jičíně vysloven do října letošního roku zákaz řízení všech motorových vozidel. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dva roky vězení.

NEPOVEDENÝ OBCHOD - K vymoženostem dnešní doby patří bezesporu nakupování prostřednictvím internetu. Ne každý prodejce je ovšem spolehlivý. O tom se přesvědčila i žena z Kopidlenska, která si v listopadu loňského roku vybrala na jednom z portálů autorádio Pioneer v hodnotě 750 korun. Peníze zaslala předem a čekala na zboží. Nutno zdůraznit, že se nedočkala. Navíc s ní prodávající přestal komunikovat a nevrátil jí ani peníze. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.

OPILÁ ŽENA SKONČILA NA ZÁCHYTCE - V pozdních nočních hodinách vyjeli jičínští policisté do jedné z místních ubytoven, kde mělo dojít k těžkému zločinu. Jednačtyřicetiletá žena, která zde přebývá se svým přítelem, oznámila na linku 158, že ho zabila. Policisté okamžitě vyjeli oznámení prověřit. Nutno zdůraznit, že se nestačili divit. Žena, která byla silně opilá, ležela v pokoji na posteli a mumlala něco v tom smyslu, že zabila přítele. Její slova navíc podpořily i krvavé stopy na zemi. Nakonec však policisté zjistili, že k žádnému „mordu“ nedošlo. Přítel se řízl při krájení pečiva do ruky a přitom si způsobil zranění, se kterým byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice.  Jeho silně opilá přítelkyně skončila v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové, kde zůstala do vystřízlivění.
 
Sobota 10. ledna 2015
KONTROLA NÁJEMNÍKÛ - V dopoledních hodinách  zamířili novopačtí policisté do jednoho z domů, kde mělo dojít k fyzickému  napadení majitele. Na místě muži zákona zjistili, že k žádnému napadení nedošlo. Majitel pouze kontroloval nájemníky a přitom u jednoho z nich zjistil návštěvu, kterou chtěl vykázat z domu, ale protože se bál, aby nebyl napaden, obrátil se na policii. 

PÁD STŘECHY - Zřejmě vlivem silného poryvu větru došlo krátce po osmnácté hodině v Jičíně na námětí Svobody k pádu provizorní střechy z věže kostela sv. Ignáce. Část střešní konstrukce dopadla na čtyři zaparkovaná vozidla a poškodila je. Policisté případ šetří jako podezření
z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti.   

NEŠŤASTNÁ UDÁLOST - Po poledni vyjeli sobotečtí policisté do Špálovy ulice, kde mělo dojít k úrazu ženy, která  vypadla z okna. Hlídka na místě zjistila, že žena chtěla z okna „poladit“ anténu a přitom vypadla ven. I když tvrdila, že jí nic není, přesto byla převezena rychlou záchrannou službou na vyšetření do jičínské nemocnice.

POŠKOZENÝ VODOVOD - Po čtrnácté hodině se obrátil na policii majitel bytového domu v Sobotce s tím, že mělo dojít ke krádeži části střechy a dále k odcizení kliky u vchodových dveří. Policisty „zaúkoloval“, aby vše prověřili, neboť je v Poděbradech a do Sobotky nepojede. Hlídka na místě zjistila, že k žádné krádeži střechy došlo, ale že v jednom z neobydlených bytů praskla v koupelně voda, kterou je potřeba zastavit. Jeden z nájemníků z tohoto důvodu rozbil okno a vnikl do bytu, aby vodu zastavil. To se mu nepodařilo, a tak alespoň svedl tok do umyvadla, aby voda netekla na zem. Policisté následně kontaktovali majitele, který pouze uvedl, že rozbité okno není problém a že neví, kdy se do Sobotky dostaví a navíc, že nemá čas se s policií bavit, a zavěsil.

POKÁCENÉ STROMY - V odpoledních hodinách zaměstnal policisty a hasiče silný vítr, který se přehnal napříč celou republikou. Kromě střechy, která spadla z věže kostela v Jičíně,  došlo k vyvrácení stromů na Prachově, v Kacákově Lhotě a dalších místech našeho okresu.
 
Neděle 11. ledna 2015
POŽÁR TRNSFORMÁTORU - V ranních hodinách vyjeli novopačtí policisté spolu s hasiči do Krkonošské ulice, kde došlo k požáru transformátoru. I v tomto případě byl na vině silný vítr. Věc si na místě převzali hasiči.

NAPADENÍ V SOBOTCE - Před třetí hodinou ranní měl před jednou z restaurací v Sobotce napadnout neznámý muž dvě ženy. Do jedné měl strčit a druhou udeřit do obličeje. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o čtyřiatřicetiletého muže, který měl v dechu přes 2,6 promile alkoholu. Z tohoto důvodu byl převezen do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

HLUČNÁ SKUPINKA - Po čtvrté hodině ranní vyjeli jičínští policisté na nám. V. Čtvrtka prověřit údajnou rvačku sousedů. Na místě zjistili, že k žádnému napadení nedošlo, pouze se měla na chodbě domu pohybovat hlučná skupinka osob, která ještě před příjezdem policistů dům opustila.

KONTROLA HERNY - Krátce před pátou hodinou ranní se obrátila na policii obsluha jedné z jičínských heren s tím, že se zde hosté perou. Nakonec se ukázalo, že se oznámení nezakládá na pravdě. Jeden z hostů pouze hodil na zem, zřejmě ze vzteku, svůj mobilní telefon. Obsluha dostala strach, aby nedošlo k napadení, a raději vše oznámila na policii. Muži zákona hosta a jeho kamarády zkontrolovali, vyzvali k uhrazení útraty a k následnému opuštění herny, což také učinili.

PARTNERSKÉ NESHODY - V dopoledních hodinách zaměstnaly jičínské policisty partnerské neshody, ke kterým došlo v jednom z bytů v Tyršově ulici, kde měl dát muž po slovní rozepři facku své bývalé přítelkyni. Ta si to nenechala líbit a oznámila věc na policii. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.

VOLNĚ POBÍHAJÍCÍ PES - V dopoledních hodinách oznámil na linku 158 muž z Mladějova, že po obci volně pobíhá pes,  asi zlatý labrador, a on se bojí vyjít před dům. Policisté kontaktovali starostu obce, který zajistil jeho odchyt.

PÁD TOPOLU - V odpoledních hodinách došlo poryvem větru k pádu vzrostlého topolu na silnici u Úlibic. Na místo okamžitě vyjeli hasiči, kteří překážku odstranili.

NESPRÁVNÉ PARKOVÁNÍ - Během služby se kopidlenští policisté zaměřili na řidiče, kteří nedodržují pravidla silničního provozu a své vozy parkují, kde se dá, třeba i v protisměru. Takto odhalili pět zaparkovaných vozidel ve Vysokém Veselí a v Kopidlně. Pokud by řidiči dodržovali pravidla silničního provozu, měli by o starost míň. 

nprap. Hana Klečalová
12. ledna 2015 v 15:18

vytisknout  e-mailem