Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Neděle "patřila" opilým řidičům 

Během uplynulého víkendu došlo na Jičínsku k deseti dopravním nehodám, při kterých jedna osoba zemřela a dvě utrpěly lehká zranění. Ani na  jedné z nehod se nepodílel alkohol, celková škoda byla vyčíslena na téměř jeden milion korun.
 
Pátek 19. října 2011
PES NA SILNICI - V dopoledních hodinách měl  pobíhat na obchvatu Jičína velký černý pes. Policisté, kteří vyjeli na místo už ale nikde psa nenašli.
 
KRÁVY PATŘÍ NA PASTVINU A NE NA SILNICI - „Zvířátkový“ den měli i policisté na Sobotecku. V jejich případě se jednalo o krávy, které utekly z pastviny u Libunce. Vydaly se rovnou na silnici, kterou neorganizovaně přebíhaly na protější louku. Případ šetří muži zákona jako přestupek na ochranu zvířat proti týrání.
 
ZABOUCHNUTÉ DVEŘE - Před jednadvacátou hodinou asistovali policisté při otevření bytu v Jičíně v Sokolovské ulici, který si majitelka nešťastnou náhodou zabouchla. Dveře bytu poté otevřeli přivolaní hasiči.
 
SENIORKA LEŽELA POD LAVIČKOU - Po sedmnácté hodině se povalovala v Nové Pace na náměstí silně opilá žena, která ležela pod lavičkou. Policisté na místě zjistili, že se jedná o osmašedesátiletou seniorku, která měla v dechu téměř 4 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že nebyla schopná komunikace, natož chůze, skončila v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové, kde zůstala až do vystřízlivění. 
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Ve večerních hodinách zavítal do jednoho ze supermarketů v Hořicích nepoctivý zákazník, který zde odcizil zboží v hodnotě 1.040 korun. Při krádeži ho odhalili pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dvaašedesátiletého muže, který nejenže musel zboží vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
CIHLA SKONČILA V POSTELI - Klidný večer zrovna neměl majitel rodinného domku v Běcharech, který místo sledování televizních pořadů, vybíral střepy z postele. Neznámý vandal mu totiž prohodil zavřeným oknem v ložnici cihlu, která skončila i se střepy v posteli. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
HLUČNÁ MLÁDEŽ - V pozdních nočních hodinách vyjeli kopidlenští policisté do Volanic, kde se mělo údajně poprat několik osob. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o příbuzné, kteří si tímto způsobem vyřizovali účty. Vzhledem k tomu, že nikdo z nich nic oznamovat nechtěl, vrátili se policisté zpět do Kopidlna, kde si místní občané stěžovali na rušení nočního klidu. V tomto případě se jednalo o několik mladíků, kteří byli před jednou z restaurací hluční. Policisté věc vyřídili na místě domluvou.
 
VOLÁNÍ O POMOC - Krátce před půlnocí vyjeli jičínští policisté spolu s hasiči do ulice Přátelství, kde se z bytu v prvním patře ozývalo slabé volání o pomoc. Hlídka na místě zjistila, že se v bytě nachází starší žena,  která měla evidentně zdravotní problémy. Vzhledem k tomu, že se přivolaným hasičům nepodařilo vstupní dveře do bytu otevřít, nezbylo nic jiného, než se dovnitř dostat balkónovými dveřmi, které jeden z hasičů ve spodní části rozbil. Na zemi pak našli třiasedmdesátiletou důchodkyni, která nemohla vstát. Ženu poté převezla rychlá záchranná služba do nemocnice a byt si převzala její dcera.  
 
Sobota 20. října 2012
POŽÁR STODOLY -  Po jedné hodině ranní došlo v Bříšťanech k požáru stodoly s navazující obytnou částí. Oheň nakonec zasáhl střechu nad celou nemovitostí. I přes rychlý zásah hasičů se škoda vyšplhala na několik set tisíc korun. Co bylo příčinou požáru, teď zjišťují policisté, kteří případ šetří jako přečin poškození cizí věci.
 
PÁD Z BALKÓNU - Krátce před druhou hodinou ranní vyjela policejní hlídka spolu s rychlou záchrannou službou do obce Kamenice, kde mělo dojít k pádu muže z balkónu. Policisté na místě zjistili, že se jedná o třiatřicetiletého muže, který se na balkóně opřel o nedostatečně uchycené zábradlí. To se utrhlo a on následně spadl z výšky asi pěti metrů do hlíny. Po dopadu se muž zvedl a odešel zpět domů, kde však začal mít zdravotní problémy. Z tohoto důvodu se obrátil na rychlou záchrannou službu, která ho převezla do jičínské nemocnice. Vzhledem k tomu, že si muž způsobil zranění sám, nebyla další přítomnost policistů nutná.
 
SPOR O PENÍZE - Nad ránem řešili novopačtí policisté spor dvou mladíků, kteří nejdříve celý večer popíjeli v místních hernách a poté si „vjeli do vlasů“ kvůli penězům. Mladší z nich, jednadvacetiletý, měl svému známému  dlužit 200 korun, které mu nakonec  dal. Ten, i když si peníze vzal, přesto chtěl věc nadále řešit. Při nikam nevedoucím hovoru zřejmě došla mladšímu  trpělivost a svého známého udeřil pěstí do obličeje. Přitom mu údajně poškodil dioptrické brýle. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
POŠKOZENÉ TABULE - Neznámý vandal řádil v noci v Jičíně v Riegrově ulici, kde  poškodil tři reklamní tabule, které z části vytrhl. Celková škoda byla vyčíslena na 12 tisíc korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přečin poškození cizí věci.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Ušetřit za každou cenu se zřejmě rozhodla dvaapadesátiletá žena, která v dopoledních hodinách odcizila v   jednom z obchodů v Jičíně na Valdštejnově náměstí  dámské boty za 360 korun. Při krádeži ji ale odhalila  majitelka obchodu, která vše oznámila na policii. A tak nejenže musela žena zboží vrátit, ale navíc dostala v blokovém řízení pokutu ve výši pět set korun. Kdyby si zboží koupila jako jiní zákazníci, mohla mít boty a ještě by ji zbylo 140 korun. Teď je bez bot i bez peněz.  
 
OPILCI DRŽÍ SPOLU - Krátce po jednadvacáté hodině vyjeli sobotečtí policisté do jedné z místních restaurací, kde měl podnapilý muž obtěžovat ostatní hosty. Hlídka, která vyjela na místo, neměla jednoduchou práci, neboť byli všichni hosté značně opilí. Pochopitelně nikdo z nich nic neviděl a ani nic mimořádného nezaregistroval.
 
Neděle 21. října 2012
SILNIČNÍ KONTROLA - Před jednou hodinou ranní kontrovala policejní hlídka v Jičíně osobní vozidlo Ford Focus, které řídil třicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1.1 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění. Za jízdu v opilosti teď čeká řidiče ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
ZFETOVANÝ ŘIDIČ - Podobně dopadl i devětadvacetiletý řidič osobního vozidla Ford Escort, kterého policisté kontrolovali v Jičíně v Hradecké ulici. Ten sice nebyl opilý, zato byl pod vlivem omamných a psychotropních látek. I když se řidič choval velmi slušně a po celou dobu s hlídkou spolupracoval, přesto trestu neunikne. I v jeho případě bude ve věci rozhodovat příslušný správní orgán.
 
KDÁDEŽ V LUŽANECH - V dopoledních hodinách vyjeli jičínští policisté do Lužan, kde neznámý pachatel odcizil z neuzamčené dílny dvě motorové pily, ruční vrtačku a sekeru. Majitel vyčíslil škodu na téměř 5.500 korun. Pachateli za přečin krádeže a porušování domovní svobody hrozí až dva roky vězení.
 
ZA VOLANT JEN VE STŘÍZLIVÉM STAVU - Po poledni uvázl v policejní síti další opilý řidič. Tentokrát se jednalo o pětatřicetiletého muže, který v Kumburském Újezdu řídil osobní vozidlo Citroen Berlingo. V jeho dechu policisté naměřili přes 0,6 promile alkoholu. A tak i jeho za jízdu v opilosti čeká ve správním řízení pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
SPOR O KLÍČE - V podvečerních hodinách řešili policisté rodinné neshody v Jičíně. Předmětem sporu byly klíče od sklepa, které nechtěl syn vydat své matce. Nutno zdůraznit, že své jednání po příjezdu hlídky přehodnotil a klíče matce vrátil.
 
PENÍZE NIKDO NEODNESL - Po jednadvacáté hodině se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že mu někdo v jeho bytě odcizil peníze. Nakonec se ukázalo, že k žádné krádeži nedošlo, neboť peníze našel.
 
nprap. Hana Klečalová
23. října 2012 v 13:45

vytisknout  e-mailem