Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Zloděj měl smůlu, provadačka ho poznala 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku ve znamení krádeží. Mizela auta i věci z nich, došlo  na měděné okapy a také na zboží v prodejně, které skončilo pod cenou v rukou překupníků.
 
Pátek 16. listopadu 2012
PRACOVITÝ ZLODĚJ - V pátek  ráno zaměstnal policisty na Jičínsku neznámý pachatel, který se během noci vloupal v Ostružně, Robousích, Sedličkách, Heřmanicích, Mlázovicích a Lázních Bělohradě do deseti osobních vozidel, ze kterých odcizil airbagy, peněženku a navigaci. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 76 tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí až pět let vězení.
 
SOUSEDSKÉ NESHODY - Před polednem se obrátil na policii muž z malé obce na Kopidlensku s tím, že má problémy se sousedem, který mu znemožňuje přístup k jeho nemovitosti. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o déletrvající spor. Oběma stranám doporučila, aby se s jeho řešením obrátily na soud.
 
PARTNERSKÉ NESHODY -V odpoledních hodinách řešili hořičtí policisté partnerské neshody v Dobré Vodě, kde žena rozbila svému druhovi kladivem okno u vozidla. Nakonec se oba za přítomnosti hlídky domluvili, že si vše vyřeší sami. Další přítomnost policistů tak již nebyla nutná.
 
POŠKOZENÉ KOLO - Ve večerních hodinách úřadoval v Hořicích neznámý vandal, který v Žerotínově ulici poškodil odstavené jízdní kolo, u kterého propíchl pneumatiku. Majitel vyčíslil škodu na 150 korun. Po vandalovi pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Sobota 17. listopadu 2012
AGRESIVNÍ HOST - V ranních hodinách vyjeli jičínští policisté do jedné z heren v Revoluční ulici, kde se do sebe "pustilo“ několik hostů. Situace se uklidnila až po příjezdu policistů, kteří aktéry vyzvali k prokázání totožnosti. Šestadvacetiletý muž ale zřejmě neměl zájem s policisty komunikovat a snažil se z místa odejít. Vzhledem k tomu, že začal být agresivní, nezbylo mužům zákona nic jiného, než ho zpacifikovat a nasadit mu pouta. Pak už byl klidný a s policisty, kteří případ šetří jako přestupek proti veřejnému pořádku, spolupracoval.
 
DIVOČÁCI SE SCHOVALI NA ZAHRADĚ - Krátce po jedenácté hodině dopolední vběhli tři divočáci na zahradu jednoho z domů ve Starých Hradech, kde se zřejmě chtěli schovat před myslivci, kteří nedaleko pořádali hon. Vzhledem k tomu, že se zde chovali „jako doma“ a téměř celý  pozemek zryli, obrátil se majitel na policii a hospodáře mysliveckého sdružení,  se kterým se domluvil na případně úhradě škody. Divočáci mezitím z pozemku zmizeli a s nimi i pes majitele, který se po chvíli vrátil zpátky.
 
OŘEZANÉ STROMY - Před polednem se obrátil na policii majitel rodinného domu v Popovicích s tím, že mu někdo ořezal ovocné stromy a dřevo si nechal. Hlídka na místě zjistila, že větve ořezal soused. Údajně mu vadilo listí, které ze stromů padalo na jeho pozemek. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku a občanskému soužití.
 
ODCIZENÉ OKAPY - Neznámý zloděj řádil v Čejkovicích, kde z pergoly u jednoho z rodinných domů a ze sousední garáže odcizil měděné okapy. Majitelé vyčíslili škodu na téměř 3 tisíc korun. I v tomto případě se jedná o přestupek proti majetku, který šetří jičínští policisté.
 
VYPÁTRANÁ ŽENA BYLA OPĚT VOLNÁ - Po poledni vypátrali kopidlenští policisté v Libáni čtyřiatřicetiletou ženu, po které bylo vyhlášeno pátrání po pobytu. O svoji svobodu se ale bát nemusela, neboť byla po provedených úkonech opět „volná“.
 
V KOČÁRKU SE VOZILO CIZÍ DÍTĚ - V odpoledních hodinách se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že si spolu s manželkou našli dětský kočárek, který jim neznámý pachatel odcizil v srpnu z chodby domu v Havlíčkově ulici. Hlídka se na místě dotázala mladé maminky, která v kočárku vezla své dítě, odkud ho má. Překvapená žena sdělila, že kočárek dostala darem od své sestry. I když nevěděla, že je kradený, musela ho vrátit původním majitelům. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
Neděle 18. listopadu 2012
HLUČNÁ HERNA - Krátce před druhou hodinou ranní si stěžovali obyvatelé Nové Paky na hluk, který vycházel z nedaleké herny. Hlídka oznámení prověřila a přitom zjistila, že hluk vychází pouze ve chvíli, když jsou otevřené dveře. I tak všem přítomným policisté vysvětlili, aby se v tuto pozdní dobu chovali tišeji.
 
NATANKOVAL A POTÉ BEZ ZAPLACENÍ UJEL - Po třetí hodině ranní natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích neznámý  řidič do vozidla Škoda Superb 14 litrů motorové nafty v hodnotě 500 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
MLADÍK SE ZRANIL SÁM - Nad ránem zamířili muži zákona do obce Pecka, kde měl být na diskotéce fyzicky napaden a zraněn jeden z hostů. Policisté na místě zjistili, že k žádnému napadení nedošlo. Mladík si zranění přivodil sám, když na schodech upadl poté, co ztratil rovnováhu. Z diskotéky byl nakonec převezen rychlou záchrannou službou do jičínské nemocnice.
 
OPILÝ ŘIDIČ - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace v Přibyslavské ulici osobní vozidlo Renault Clio, které řídil třiatřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,6 promile alkoholu. V pořádku nebylo ani vozidlo, které mělo  propadlou technickou kontrolu. Za jízdu v opilosti čeká řidiče ve správním  řízení několikatisícová pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
KRÁDEŽ DŘEVA - Řešit údajnou krádež dřeva vyjeli krátce před patnáctou hodinou policisté do Sběře. Nakonec se ukázalo, že dřevo neodcizil zloděj, ale že ho odvezl spoluvlastník lesa.
 
ZLODĚJ MĚL SMÛLU, PRODAVAČKA HO POZNALA  - V podvečerních hodinách úřadoval v jedné z prodejen v Jičíně v Hradecké ulici nepoctivý zákazník, který zde odcizil autorádio s multimediálním přehrávačem v hodnotě 3 tisíce korun. I když se mu podařilo z prodejny i s lupem utéct, přesto vyhráno neměl. Druhý den ráno ho totiž v Jičíně u jednoho ze supermarketů poznala  prodavačka z uvedené prodejny, která okamžitě kontaktovala policii. Hlídka na místě zadržela pětatřicetiletého muže, který ani nezapíral a ke krádeži se doznal. Autorádio už ale u sebe neměl. Stačil prodat za částku 1.500 korun, kterou už pochopitelně také neměl. Vzhledem k tomu, že již byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen, vyslechl si ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
nprap. Hana Klečalová
19. listopadu 2012 v 15:27
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem