Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Zápach u bankomatu.  

Během uplynulého víkendu přijali policisté několik desítek oznámení, řešili rodinné i partnerské neshody a v neposlední řadě je zaměstnali takéopilci.

Pátek 13. listopadu 2015

OPILEC NA SILNICI - V ranních hodinách ležel v Jičíně v Konecchlumského ulici notně opilý osmatřicetiletý cizinec, který se po chvíli zvedl a odešel na ubytovnu, kde bydlí.

NAPADENÍ V JIČÍNĚ - V dopoledních hodinách se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že ji fyzicky napadl přítel. Dále uvedla, že je náladový a že ji napadne vždy, když se má podílet na výchově a péči o jejich dítě. Policisté případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.

NEBEZPEČNÁ jÍZDA - Po poledni mělo v Hořicích jezdit velkou rychlostí stříbrné vozidlo, které mělo být navíc vpředu nabourané. Hořičtí policisté následně našli vozidlo odstavené v jedné z ulic a u něj několik mladíků. Žádný z nich se ale nepřiznal, že ho řídil. I tak je policisté poučili, že takto poškozené vozidlo nemá na silnici co dělat. Mladíci přislíbili, že již s autem nikam nepojedou.

ROZBITÁ OKNA - V podvečerních hodinách zamířili kopidlenští policisté do Údrnic, kde měl opilý muž poškodit dvě okna. Jednalo se o jednoho z místních občanů, který vnikl na soukromý pozemek, kde tak dlouho tloukl do oken, až dvě rozbil. Majitel domu požadoval, aby mu policisté domluvili a vysvětlili, že bude muset škodu uhradit. Vzhledem k mužově opilosti ho policisté pouze odvezli domů s tím, že mu domluví a vše vysvětlí až následující den.

KOLONA VOZIDEL PŘED ŽELEZNIČNÍM PŘEJEZDEM - Ve večerních hodinách se vytvořila před spuštěnými závorami na železničním přejezdu v Sedličkách dlouhá kolona vozidel. Když se závory ani po dlouhých minutách nezvedly, obrátili se řidiči na policii. Policisté se následně od výpravčího dozvěděli, že je přejezd uzavřený z důvodu poruchy lokomotivy nákladního vlaku, která zůstala stát mezi Libuní a Jičínem. Přejezd tak byl až do půlnoci, kdy byl vlak odklizen, nouzově otvírán v tříminutových intervalech.

NESHODY V SOBOTCE - Před dvaadvacátou hodinou řešili sobotečtí policisté rodinné neshody, které vyvrcholily fyzickým napadením. Sedmatřicetiletý muž měl v domě své matky napadnout o šestnáct let mladšího mladíka, kterého měl povalit na zem a následně kopnout do pravého stehna. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

158 - V pozdních nočních hodinách se obrátil na linku 158 muž ze Sobotky s tím, že mu přítelkyně vyhrožuje napadením. V dálce byl ale slyšet hlas jeho přítelkyně, která naopak uváděla, že on chce napadnout ji. Hlídka na místě zjistila, že jsou oba notně pod vlivem alkoholu. Muž nadýchal 2,27 promile a jeho družka, kterou museli policisté vzbudit, nebyla schopná se dechové zkoušce podrobit. Nakonec oba uvedli, že vlastně o nic nešlo a že nic řešit nechtějí. Policisté jim alespoň důrazně vysvětlili, že linka 158 je určena pro tísňová volání, a ne pro jejich nesmyslná oznámení.

Sobota 14. listopadu 2015

FYZICKÉ NAPADENÍ V JIČÍNĚ -  krátce před jednou hodinou ranní zamířili jičínští policisté na Lidické náměstí, kde mělo v jedné z heren dojít k fyzickému napadení mezi hosty. Nakonec se ukázalo, že k žádnému napadení nedošlo, pouze se dva štamgasti pohádali. Oznamovatelka měla strach, aby se do sebe "nepustili", atak vše raději preventivně oznámila na policii.

HLUČNÍ NÁJEMNÍCI - Na sousedy nebrali ohled nájemníci bytu v jednom z domů v Jičíně v Barákově ulici. Údajně byli tak hluční, že ostatní nemohli spát. Po příjezdu hlídky už byl v domě naprostý klid.

PÁLENÍ KLESTÍ - V dopoledních hodinách vyděsil motoristy kouř, který vycházel z lesa nedaleko obce Újezd pod Troskami. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že se jedná o nahlášené pálení klestí.

VANDAL NA PRACHOVĚ - Jičínští policisté pátrají po neznámém vandalovi, který na Prachově povalil informační tabuli Muzea přírody. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 2.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

PRODEJ VONÍTEK - V dopoledních hodinách upozornili řidiči na dva muže snědé pleti, kteří se u Úlibic prezentovali jako neslyšící. V místě, kde probíhají práce na silnici a provoz je řízen semafory, měli obcházet jednotlivá vozidla a prodávat řidičům vonné stromečky. Hlídka zjistila, že se jedná o dva cizince, které z místa vykázala.

KRÁDEŽ NEBO ZTRÁTA  REGISTRAČNÍ ZNAČKY - V odpoledních hodinách oznámila na linku 158 majitelka osobního vozidla, že jí někdo během noci odcizil z vozu, který měla zaparkovaný v Jičíně v Jabloňové ulici, registrační značku. Nakonec připustila, že registrační značku mohla i někde ztratit.

ZAKOUSNUTÉ SLEPICE - Vlastním očím nemohla uvěřit žena ze Třtěnic, která na dvoře svého domu našla několik zakousnutých slepic. Drůbež mají na svědomí zřejmě dva psi ze sousedství, kteří nejdříve vnikli na její zahradu a poté do výběhu, kde zardousili 12 slepic. Majitelka vyčíslila škodu na téměř 2 tisíce korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek na úseku ochrany zvířat proti týrání.

NEZAJIŠTĚNÉ VOZIDLO - V podvečerních hodinách bylo v Nové Pace na náměstí zaparkované vozidlo Ford Transit, které mělo na straně řidiče pootevřené dveře. Policisté kontaktovali majitele, který uvedl, že zapomněl dveře zavřít. Ještě že otevřené vozidlo nenašel nějaký zloděj, to už by se s ním taky jeho majitel nemusel setkat.

OPILÁ ŽENA V JIČÍNĚ - Večer ležela v       Jičíně na Husově ulici notně opilá pětapadesátiletá žena. Naštěstí neutrpěla žádné zranění, a tak ji muži zákona předali manželovi, který se o ni postaral.

NESPOKOJENÝ HOST - Po třiadvacáté hodině zamířili novopačtí policisté do Staré Paky, kde se pětatřicetiletý cizinec marně domáhal ubytování v jednom z penzionů. Hlídce sdělil, že si v penzionu zarezervoval pokoj a teď zjistil, že se již na recepci nikdo nenachází. Z tohoto důvodu žádal policisty, aby mu pomohli někoho z penzionu zkontaktovat. Nakonec se na místo dostavila provozní, která uvedla, že se host měl správně ubytovat do dvaadvacáté hodiny.

Neděle 15. listopadu 2015

POVALENÉ ZNAČENÍ - Krátce po jedné hodině ranní upozornil jeden z řidičů na rozházené dopravní značení, které leželo na silnici za Novou Pakou ve směru na Trutnov. Jednalo se o úsek, kde probíhá oprava komunikace. Novopačtí policisté zjistili, že k pádu značení došlo zřejmě z důvodu silného poryvu větru. Policisté značení narovnali a místu věnovali zvýšenou pozornost.

MUŽ NA SILNICI - Do nepříjemné situace se dostala po šesté hodině ranní řidička osobního vozidla, která prý u Bartoušova málem narazila do nějakého muže, který ležel na silnici. I když v jízdě pokračovala dál, nakonec se vrátila a vše oznámila na policii. Na místě se už ale nikdo nenacházel.

STAROST O MAMINKU - V odpoledních hodinách se obrátil na policii muž z Lázní Bělohradu s tím, že se nemůže dostat do bytu své matky, která má klíče z vnitřní strany dveří a na zvonění a bouchání nereaguje. Vzhledem k tomu, že se o ni velmi bál, vyjeli na místo jak novopačtí policisté, tak i hasiči, kteří dveře otevřeli. Naštěstí se obavy ukázaly jako liché. Žena se totiž nacházela v zadní části bytu a prý zvonění ani bouchání neslyšela.

NESHODY V SOBOTCE - V podvečerních hodinách řešili sobotečtí policisté neshody mezi bývalými partnery. Žena, která byla pod vlivem alkoholu, sdělila policistům, že jí bývalý přítel vzal z mobilu SIM kartu a ona teď nemůže zavolat matce. Muž, který měl být opilý, prý odešel do některého z restauračních zařízení. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

BEZDOMOVEC U BANKOMATU - Po dvaadvacáté hodině se povaloval v prostoru bankomatu v Nové Pace na náměstí bezdomovec, který celý prostor zamořil nepříjemným zápachem. Prý se chtěl jen vyspat a usušit. To ale policisté nemohli akceptovat a muže vykázali s tím, aby si našel jiný úkryt.

por. Hana Klečalová DiS.
18. listopadu 2015 v 14:58 

vytisknout  e-mailem