Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Mladíka bez řidičáku nachytali policisté dvakrát během jediného dne  

Uplynulý víkend byl na Jičínsku z pohledu policistů nadmíru klidný. I tak však muži zákona  přijali na lince 158 několik desítek oznámení, šetřili několik přečinů a přestupků a v neposlední řadě je zaměstnali opilci.
 
Pátek 30. listopadu 2012

ZDROGOVANÝ ŘIDIČ - Červený nápis „STOP“ na policejním voze ukončil v ranních hodinách v Jičíně jízdu osobního vozidla Škoda Superb, které řídil dvaatřicetiletý muž. Během kontroly vyšly najevo zajímavé skutečnosti. Kromě toho, že má řidič Městským úřadem v Jičíně vysloven do roku 2014 zákaz řízení všech motorových vozidel, tak řídil pod vlivem drog, což potvrdil test na  přítomnost omamných a psychotropních látek. Z tohoto důvodu mu hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na tři roky.  

OPILEC OBTĚŽOVAL SOUSEDY - V časných ranních hodinách si stěžoval na lince 158 nájemník jedné z ubytoven v Jičíně na souseda, který přišel domů opilý. Údajně kopal do dveří, hulákal a na upozornění, aby se uklidnil, reagoval agresivně. Hlídka, která vyjela na místo, vyslechla oznamovatele a další ubytované. Ne však „rušitele“ nočního klidu, ten totiž mezitím tvrdě usnul. Muži zákona kontaktovali provozovatele ubytovny, který uvedl, že si věc vyřídí sám.
 
ZAPOMENUTÁ PENĚŽENKA - V odpoledních hodinách se obrátila na policii žena z Ostroměře s tím, že jí někdo na poště odcizil peněženku, kterou zapomněla na stolku. Poté policistům uvedla, že možná peněženku našel někdo z místních občanů, který ji určitě odevzdá na obecním úřadě. Pokud by se tak nestalo do středy,  oznámí prý vše na místně příslušném obvodním oddělení.
 
POLICISTÉ DOMLOUVALI OPILCI - Po dvacáté hodině se velmi nebezpečně „motal“ na ulici M. Koněva silně opilý muž. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o šedesátiletého muže z nedaleké obce, kterému domluvila a vysvětlila, jak se má po silnici pohybovat. Opilec vše kupodivu pochopil a v další cestě domů pak už pokračoval jen po krajnici.
 
OPILÝ MLADÍK - Další opilec se povaloval krátce před půlnocí v Jičíně v Denisově ulici. Tentokrát se jednalo o šestnáctiletého mladíka, který byl rychlou záchrannou službou převezen do jičínské nemocnice, kde zůstal až do vystřízlivění.
 
ŽENA ČELILA ÚTOKU DRUHA -  Před půlnocí zaměstnal kopidlenské policisty opilý muž z Libáně, který ohrožoval svoji družku. Ta se vrátila z práce domů a místo toho, aby si mohla v klidu odpočinout, musela čelit jeho útokům. Nakonec se před ním zamkla na chodbě, což se mu nelíbilo a vyhrožoval, že dveře vykopne. Po příjezdu hlídky se uklidnil a odešel k matce, kde zůstal do rána. Poté již byl naprostý klid.
 
Sobota 1. prosince 2012
PODEZŘELÝ MUŽ - Krátce po šesté hodině ranní vyjeli policisté do Dětenic, kde se kolem zaparkované dodávky podezřele pohyboval neznámý muž. Strážci zákona na místě zjistili, že se jedná o osmačtyřicetiletého muže, který byl tak opilý, že vůbec netušil, kde bydlí. Policisté nakonec zjistili, že přebývá na nedaleké ubytovně, kam ho doprovodili.
 
NEPOUČITELNÝ ŘIDIČ - Po třinácté hodině kontrolovala policejní hlídka v Popovicích osobní vozidlo Opel Astra, které řídil devatenáctiletý mladík. Nutno zdůraznit, že se policisté během kontroly nestačili divit. Nejenže mladík není držitelem potřebného řidičského oprávnění, ale navíc neměl při sobě doklady od vozidla a zelenou kartu. Ani samotné vozidlo nebylo v pořádku. Chyběla mu totiž platná technická kontrola. Policisté vše zaevidovali a řidiči zakázali další jízdu. Ten, místo aby zpytoval svědomí, udělal pravý opak a v podvečerních hodinách už zase řídil „vesele“ dál. Tentokrát ho policisté nachyteli v Jičíně v Konecchlumského ulici. Nepoučitelného mladíka teď čeká ve správním řízení několikatisícová pokuta a pochopitelně zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
OPILEC SKONČIL V RUKOU DRUŽKY - V odpoledních hodinách zaměstnal městské strážníky v Hořicích silně opilý muž, který v Husově ulici upadl na zem. Poté co byl ošetřen lékařem rychlé záchranné služby, skončil v rukou družky,  která se o něj postarala.
 
ZAKOUŘENÝ TETÍN - Po osmnácté hodině vyjeli hořičtí policisté do Tetína, kde měl jeden z místních občanů pálit plasty na zahradě. Muži zákona zjistili, že nepálí plasty, ale spadané listí u silnice. I přesto mu domluvili a vysvětlili, že nemůže kouřem obtěžovat okolí.
 
NEMĚL NA ÚTRATU, PAK JEL TAXÍKEM - Ve večerních hodinách se obrátila na policii obsluha restaurace v Jičíně v Ruské ulici s tím, že jeden z hostů odmítá uhradit útratu. Po příjezdu hlídky si vše kupodivu rozmyslel a účet vyrovnal. Peněz měl zřejmě víc než dost, neboť z místa odjel domů taxíkem.
 
Neděle 2. prosince 2012
BITKA V KOVAČI - Personál versus hosté. Tak to mělo vypadat na diskotéce v Kovači, kde se  krátce před třetí hodinou ranní měli do sebe pustit hosté s obsluhou. Co se přesně stalo, nakonec  policisté nezjistili, neboť po jejich příjezdu byl už naprostý klid a překvapivě nikdo nic oznamovat nechtěl.
 
VANDAL V LIBÁNI - Neznámý vandal řádil v noci v Libáni, kde v ulici Na Sídlišti poškodil u jednoho z bytových domů vstupní dveře. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 2 tisíce korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - Notně opilého mladíka, který se krátce před polednem povaloval v Nové Pace nedaleko autobusového nádraží, převezli policisté s téměř 1,4 promile alkoholu do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde zůstal do vystřízlivění.
 
RÁDEŽ V OBCHODĚ - V odpoledních hodinách zavítal do jednoho ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží jednapadesátiletý zákazník, který se zřejmě vydal na nákup vánočních dárků. Do oka mu padly dámské silonové punčochy, za které se mu nechtělo zaplatit 100 korun, a tak je jednoduše ukradl. Radost ale stejně nikomu nepřinesly, neboť ho za pokladní zónou zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka věc vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - Krátce po třinácté hodině se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že ji fyzicky napadl manžel, který je zřejmě pod vlivem alkoholu. Hlídka na místě zjistila, že nedošlo k žádnému fyzickému útoku, ale „jen“ ke slovní přestřelce. I když nakonec žena ani muž už nic oznamovat nechtěli, přesto oběma policisté řádně domluvili a vysvětlili, jak se mají k sobě chovat.
 
nprap. Hana Klečalová
3. prosince 2012

 

vytisknout  e-mailem