Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Pro fantoma hotelů byl osudný hořický obchvat  

Uplynulý víkend byl na Jičínsku z pohledu policistů nabitý událostmi. Nejvíce práce měli muži zákona s výtržníky, kteří rušili noční klid, se zloději, kteří kradli co se dalo, a nakonec i s řidičem, který svojí nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu.
 
Pátek 2. listopadu 2012
ŘIDIČ Z NABOURANÉHO VOZU UTEKL - Řeč je o neznámém řidiči vozidla BMW, který se v pátek 2. listopadu ráno řídil dvousetkilometrovou rychlostí od Mladé Boleslavi na Jičín. V Sobotce se  snažil v ulicích ztratit policejní hlídce, která ho pronásledovala. V Zahradní ulici nedal na křižovatce přednost osobnímu vozidlu Škoda Felicia, se kterým se střetl. Poté ještě narazil do obrubníku a plotu. Ani to řidiče nezastavilo a pokračoval dál do ulice Jarmily Glazarové, kde najel na chodník a zůstal stát. Z vozu rychle  utekl a hlídce se ztratil v zástavbě rodinných domků. Krátce po deváté hodině ranní upozornil na muže majitel jednoho z rodinných domků, který ho našel na své zahradě. I přes veškerou snahu kriminalistů se nakonec muži podařilo ze zahrady utéct. Do pátrání po něm se zapojili i místní občané, kteří měli v případě jeho výskytu vyrozumět policii na lince 158. Muž ale jakoby se do země propadl. Policisté následně zjistili, proč před hlídkou ujížděl. BMW bylo totiž kradené. Na jaře letošního roku zmizelo z autobazaru v Jičíně. Muž, po kterém  policisté nadále pátrají, byl ve věku kolem 35 let, asi 190 cm vysoký a měl tmavé na krátko střižené vlasy.  
 
KRÁDEŽ PENĚŽENKY - O tom, že příležitost dělá zloděje, se přesvědčila mladá žena v Jičíně. Krátce před osmou hodinou ranní doprovázela syna do školy, kde si na parapet odložila svoji peněženku. Když si ji chtěla po necelé minutě vzít, už ji nenašla. Spolu s ní přišla o osobní doklady, hotovost a platební kartu. Celková škoda byla vyčíslena na 6.500 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
MANŽELKU UDEŘIL PĚSTÍ DO OBLIČEJE - Jako gentleman se zrovna nechoval muž v Jičíně, který v jedné z restaurací udeřil pěstí do obličeje svoji manželku. Jeho jednání se nelíbilo jednomu z hostů, který se ženy zastal. To útočníka natolik rozběsnilo, že mu roztrhl triko. Případ šetří jičínští policisté jako přečin výtržnictví, za což násilníkovi hrozí až dva roky vězení.
 
TRAKTOR BRZDIL PROVOZ - Po jedenácté hodině dopolední si stěžoval jeden z řidičů na pomalu jedoucí vozidlo, které u Konecchlumí brzdilo provoz. Jednalo se o traktor, jehož řidič jel údajně schválně pomalu. Hlídka, která vyjela na místo, již nikde traktoristu nezastihla. Že by na to přece jen šlápl?
 
PARTNERSKÉ NESHODY - V odpoledních hodinách se obrátila na policii mladá žena z Nové Paky s tím, že ji fyzicky napadl druh. Důvod, proč svoji družku napadl, je pro mnohé nepochopitelný. Žena ho údajně pozdě vzbudila, což ho natolik rozčílilo, že ji udeřil pěstí do nosu, až se jí spustila krev. Napadená žena  nakonec hlídce sdělila, že si ještě vše rozmyslí a v případě, že bude chtít věc řešit, dostaví se na oddělení. Zatím tak neučinila.
 
NEURVALÝ HOST - Po osmnácté hodině vyjeli policisté do restaurace v Markvarticích, kde měl podnapilý host převracet stoly. Hlídka na místě muži domluvila a vysvětlila, jak se má v restauraci chovat.  
 
RODINNÉ PROBLÉMY - Krátce před devatenáctou hodinou zaútočil v malé obci na Jičínsku sedmnáctiletý mladík na svého nevlastního otce, kterého několikrát udeřil pěstí do obličeje. Proč k útoku došlo, zjišťují jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Ve večerních hodinách kontrolovali hořičtí policisté osobní vozidlo Mazda 626, které řídil devětadvacetiletý muž. Policisté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla negativní. Vzhledem k tomu, že se muž choval velmi podivně, následoval test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který už byl pozitivní. Řidiče teď čeká správní řízení, kde musí počítat s vysokou pokutou a zákazem řízení všech motorových vozidel.
 
VANDAL V BĚLOHRADĚ - V pozdních nočních hodinách řádil v Lázních Bělohradě opilý mladík, který měl na autobusovém nádraží bouchat na novinový stánek. Hlídka, která vyjela na místo, zastihla nedaleko stánku osmnáctiletého mladíka, který tvrdil, že nic neudělal. Vzhledem k tomu, že k poškození stánku nedošlo, postačila v tomto případě ze strany policistů domluva.
 
Sobota 3. listopadu 2012
POŠKOZENÝ KONTEJNER - V ranních hodinách řádil v Hořicích neznámý vandal, který v Karlově ulici poškodil plastový kontejner. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
KABELKA ZMIZELA I S MOBILEM - Nad ránem úřadoval na jedné z diskoték v Jičíně neznámý zloděj, který využil nepozornosti dvacetileté slečny a v nestřeženém okamžiku jí odcizil kabelku, ve které měla mobilní telefon IPHONE v hodnotě 13 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
KOMU SE HODILO ODRÁŽEDLO ? - Těžko pochopitelný případ krádeže šetří jičínští policisté. Jedná se o krádež dětského odrážedla červené barvy v hodnotě 300 korun, které neznámý pachatel odcizil z volně přístupné chodby v budově městské knihovny. Pachateli za přestupek proti majetku hrozí ve správním řízení několikasetkorunová pokuta.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Po poledni kontrolovala policejní hlídka v Konecchlumí osobní vozidlo Ford Transit, které řídil třiatřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,32 promile alkoholu, a tak nejen že mu policisté zakázali další jízdu, ale navíc se musel rozloučit se svým řidičským průkazem. Za jízdu v opilosti ho čeká ve správním řízení několikatisícová pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
HOSPODA NENÍ SAMOOBSLUHA - Kopidlenští policisté pátrají po třech mladících, kteří se nejdříve opili v jedné z restaurací v Libáni a poté si před odchodem domů vzali ve výčepu lahev červeného vína, několik piv a lahev šampaňského. S placením útraty ve výši 276 korun si ale hlavu nelámali a bez zaplacení odešli. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
MARNÁ SNAHA, OPILEC PENĚŽENKU NENAŠEL - Přemíra vypitého alkoholu zřejmě sehrála důležitou roli v případu, který se odehrál v Hořicích. Hlavním hrdinou se stal čtyřicetiletý muž, který během večera zavítal do několika restaurací, kde popíjel pivo a další alkohol. Nakonec navštívil jeden z barů na náměstí, ze kterého odcházel jako poslední host. Po půl hodině si uvědomil, že v baru zapomněl peněženku. Rozhodl se, že se pro ni vrátí. Vzhledem k tomu, že již bylo zavřeno, rozbil vstupní dveře a vešel dovnitř. Peněženku pochopitelně nenašel. Navíc ho na místě  překvapila hlídka městských strážníků, která s ním počkala až do příjezdu hořických policistů. Muž, který měl v dechu téměř 2 promile alkoholu, je podezřelý ze spáchání výtržnictví, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Neděle 4. listopadu 2012
POLICISTÉ ZADRŽELI CELOASTÁTNĚ HLEDANÉHO MUŽE - Po poledni se obrátil na linku 158 muž s tím, že na obchvatu Hořic zřejmě potkal muže, po kterém je vyhlášeno celostátní pátrání. Na základě této informace vyjeli na místo hořičtí policisté, kteří zde zkontrolovali celostátně hledaného dvaapadesátiletého muže z Mostecka. Jednalo se o tzv. fantóma hotelů, který neplatil za ubytování.  Takto se zadarmo vyspal ve Vysokém Mýtě, v Jičíně, v Poděbradech, v Praze a na dalších místech. Policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu podvodu, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
ZABĚHNUTÝ PES - Smutné dopoledne měla majitelka křížence německého ovčáka, který se jí po sedmnácté hodině zaběhl v Prachovských skalách. Pes slyšící na jméno Ajka měl na sobě oranžové kšíry. V případě jeho výskytu prosím informujte policii na lince 158.
 
NAFTA NENÍ ZADARMO - V podvečerních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích neznámý řidič do tmavě modrého vozidla 57 litrů motorové nafty v hodnotě 2 tisíce korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
VLOUPÁNÍ DO DOMKU - V pozdních nočních hodinách vyjeli hořičtí policisté do Rohoznice, kde se neznámý pachatel vloupal do rekreačního domku. Dovnitř se dostal oknem, které rozbil, a poté v obývacím pokoji odcizil pánské náramkové hodinky v hodnotě 2.500 korun. Pachateli za přečin krádeže a porušování domovní svobody hrozí až dva roky vězení.
 
nprap. Hana Klečalová
5. listopadu 2012 v 14:33

 

vytisknout  e-mailem