Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Muž v masce vyděsil návštěvníky Adventního městečka. 

Pátek 27. listopadu 2015

BLÁTO NA SILNICI - V dopoledních hodinách si stěžovala na pracovníky stavební firmy, kteří v Libuni opravují železniční koleje, jedna z místních žen. Prý se k ní chovali jako hulváti, měli na ni dlouze troubit a navíc měli vrstvou bláta znečistit silnici. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že pracovníci průběžně vozovku uklízejí a údajně se nikdy nestalo, že by byla nesjízdná. Co se týká chování, tak prý na ženu pouze jednou krátce zatroubili. Oznamovatelka byla s výsledkem šetření spokojena.

POŠKOZENÁ FASÁDA -  Před polednem se obrátila na policii spolumajitelka domu v Jičíně s tím, že jí pracovníci při stavbě sousedního domu poškodili fasádu a okap. Policisté na místě zjistili, že i když stavba probíhá podle projektu, přesto při kopání a vylévání základů došlo u jejího domu k vypadnutí dvou pískovců a dále k uvolnění kolena u okapového svodu. Pracovníci přislíbili, že pískovce opraví, a co se týče okapového svodu, tam nelze vyloučit samovolné vypadnutí vlivem stáří, koroze a povětrnostních podmínek. Oznamovatelka navíc policistům sdělila, že jí někdo plive na vrata. V tomto případě se s největší pravděpodobností jednalo o psí značkování ve spodní části vrat. Vzhledem k tomu, že k žádnému porušení zákona nedošlo, více se případem policisté nezabývali.

OZNÁMENÍ NA ŘIDIČE - Jeden z cestujících v autobuse na trase Hradec Králové  - Jičín oznámil na lince 158, že z dechu řidiče cítil alkoholu a navíc že měl při jízdě málem způsobit dopravní nehodu. Muži zákona následně autobus zastavili a řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla negativní. Co se týká způsobu jízdy, tak k tomu uvedl, že si není vědom nějakého pochybení. Nechápal, proč si na něj cestující stěžoval, když s nikým neměl žádný konflikt.

HÁDKA V LIBÁNI - Ve večerních hodinách se měli v Libáni na náměstí hádat dva podnapilí muži. Dle oznamovatele, který byl evidentně také pod vlivem alkoholu, měl být jeden z mužů velmi agresivní. Nakonec k žádnému fyzickému napadení nedošlo a všichni se v klidu rozešli.

KONTROLA ŘIDIČE - Po dvacáté hodině zamířili jičínští policisté do Železnice, kde měl opilý sedmadvacetiletý muž řídit osobní vozidlo Škoda Felicia. Hlídka následně řidiče zastavila a vyzvala k provedení dechové zkoušky, která ovšem byla negativní.

POŠKOZENÉ VOZIDLO - Novopačtí policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v pozdních nočních hodinách postříkal v Lázních Bělohradě bezbarvou mastnou tekutinou osobní vozidlo Opel Vectra, které bylo zaparkované v Zámecké ulici. Případ šetří policisté jako přestupky proti majetku a proti občanskému soužití.

RODINNÉ NESHODY - Ve večerních hodinách řešili novopačtí policisté rodinné neshody na Pecce. Jednalo se o hádku manželů v rozvodovém řízení, do které se vložil i jejich syn. Ten měl společně s otcem matku slovně urážet. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.

NAPADENÍ V JIČÍNĚ - Před půlnocí měla být v jednom z jičínských bytů napadena mladá žena, kterou měl dle zjištěných skutečností udeřit do obličeje její známý, který po incidentu z bytu odešel. Žena policistům sdělila, že následující den vyhledá lékařské ošetření a poté vše oznámí na policii.

Sobota 28. listopadu 2015

VÝTRŽNICTVÍ V NOVÉ PACE - Jako smyslu zbavený se před jednou hodinou ranní choval čtyřiatřicetiletý muž v jednom z novopackých barů. Nejdříve zde zaútočil na svoji přítelkyni, kterou chytil do tzv. „kravaty“ a hodil ji na zem. Poté bez jediného slova udeřil pěstí do obličeje hosta, který seděl na barové židli. Muž při pádu na zem utrpěl zranění, se kterým vyhledal lékařské ošetření. Případ šetří novopačtí policisté jako přečin výtržnictví.

ROZBITÉ OKNO - Jičínští policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v noci na sobotu rozbil v Jičíně v Dělnické ulici okno u jednoho z domů. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 3 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

OPILÝ ŘIDIČ - Rychlá jízda se v dopoledních hodinách nevyplatila jednatřicetiletému řidiči osobního vozidla Nissan, kterému v Ohařicích policisté naměřili přes 64 km/h. Z tohoto důvodu řidiče zastavili a přitom zjistili, že je navíc opilý, což potvrdila i provedená dechová zkouška, která u něj prokázala 0,3 promile alkoholu. Kromě toho, že muž „přišel“ o řidičské oprávnění, hrozí mu ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

PODEZŘELÍ NÁJEMNÍCI - Po desáté hodině zamířili hořičtí policisté do Janákovy ulice, kde se měla v jedné ze zahradních chatek nacházet dvojice bezdomovců. Nejdříve to vypadalo, že jsou zde neoprávněně, ale nakonec se ukázalo, že zde mohou pobývat, jen ještě musí na městském úřadě podepsat nájemní smlouvu.

POŠKOZENÉ VOZIDLO - Neznámý vandal řádil v noci v Jičíně na Lidickém náměstí, kde se zřejmě „prošel“ po zaparkovaném vozidle Chevrolet Spark, u kterého promáčkl střechu a přední kapotu. Majitel vyčíslil škodu na 11 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až rok vězení.

KRÁVY NA SILNICI - V odpoledních hodinách se v Hrdoňovicích pohybovaly po silnici čtyři krávy, které ohrožovaly bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Sobotečtí policisté následně kontaktovali jejich majitele, který se o zvířata postaral, a navíc ho upozornili na to, aby si je lépe zabezpečil.

ZNEČIŠTĚNÁ VOZOVKA - Řepná kampaň se podepsala na znečištěné vozovce u železničního přejezdu v Jičíněvsi, kde zemědělci vyjížděli z pole. I když vozovku  průběžně uklízeli, přesto si někteří řidiči na její znečištění stěžovali. 

"HON NA ŠIROKA" -  Muž v bílé masce vyděsil v podvečerních hodinách návštěvníky Adventního městečka v Jičíně na Valdštejnově náměstí. Mnozí se domnívali, že by se mohlo jednat o nějakého „úchyla“, neboť zde honil děti. Nakonec se ukázalo, že šlo o účastníka hry „Hon na Široka,“ která je údajně zpracovná na motivy knihy Rychlé šípy.  Navíc policisté zjistili, že šlo o řádně nahlášenou akci, proto se zaležitostí více nezabývali.

POTYČKA V LIBUNI - Před půlnocí došlo v Libuni na hasičské zábavě k potyčce mezi dvěma muži, které předcházelo napomenutí.  Jeden z mužů si totiž vzal na chodbě sokolovny hasicí přístroj, se kterým začal venku stříkat. Když ho další účastník zábavy napomenul, aby to nedělal, udeřil ho pěstí do obličeje. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupky proti majetku a proti občanskému soužití.

Neděle 29. listopadu 2015

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce před jednou hodinou ranní vyjeli jičínští policisté do Barákovy ulice, kde mělo dojít k rušení nočního klidu. V jednom z bytů se totiž konala oslava narozenin, která se neobešla bez hlasité hudby.  Policisté účastníky party upozornili, že ruší noční klid, a vyzvali je, aby okamžitě hudbu ztišili, což také udělali. Poté již byl v domě klid.

HLUK NA UBYTOVNĚ - Po třetí hodině ranní zamířili jičínští policisté na ubytovnu v Hradecké ulici, kde měli nájemníci rovněž rušit noční klid. Po příjezdu hlídky již byl na ubytovně klid a pořádek a téměř všichni již spali. 

POPRASKANÉ STĚNY - V dopoledních hodinách si stěžoval majitel rodinného domu v obci Semínova Lhota na projíždějící nákladní vozidla, kvůli kterým má popraskané stěny. Sobotečtí policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že je dům skutečně popraskaný. Jeho majitele, který byl zjevně pod vlivem alkoholu, poučili, že věc může řešit občanskoprávní cestou.

ČERNÁ SKLÁDKA - Před polednem zamířili hořičtí policisté do Cerekvice nad Bystřicí, kde mělo dojít k založení černé skládky. Na místě ale zjistili, že se nejedná o černou skládku. Pouze zde jeden z občanů vyvezl do lesa listí ze svého pozemku. Vzhledem k tomu, že svým jednáním neporušil místní vyhlášku ani jiné právní předpisy, více se policisté případem nezabývali.

OVCE NA SILNICI - Na stádo ovcí, které se mělo krátce před polednem pohybovat na silnici u Miletína, upozornil jeden z projíždějících řidičů. I když hned na místo vyjela policejní hlídka, přesto už nikde ovce nenašla.

ZTRACENÉ KLÍČE - Špatná komunikace mezi nájemníky jednoho z panelových domů v Nové Pace v ulici U Studénky vedla k nedorozumění, které nakonec museli vyřešit až přivolaní policisté. Vše začalo tím, že jeden z nájemníků ztratil klíče od společných sklepních prostor, a tak ho nenapadlo nic lepšího než dveře vykopnout. O jeho jednání ale nevěděl další z nájemníků, který vše oznámil na linku 158.  Po příjezdu policistů se vše vyjasnilo a nájemníci se domluvili na náhradě škody.

VČASNÁ POMOC - Do velmi nepříjemné situace se dostal v podvečerních hodinách starší muž v Jičíně, který doma upadl a nemohl vstát. Naštěstí jeho volání o pomoc zaslechla sousedka, která vše oznámila na linku 156. Na místo vyjeli městští strážnici spolu s hasiči, kteří byt otevřeli. Vzhledem k tomu, že si muž poranil nohu, skončil v rukou lékařů. Tento případ není ojedinělý a seniorům, kteří se dostanou do podobných potíží, pak mnohdy nezbývá nic jiného než volat o pomoc, což by neměli sousedé podceňovat. Vždy je lepší přivolat pomoc zbytečně než vůbec.

SPANILÁ JÍZDA V JIČÍNĚ - Krátce před devatenáctou hodinou přijali jičínští policisté informaci o shromáždění několika osob, které měly v ulici B. Němcové vytvořit kruh a přitom pouštět nahlas hudbu. Policisté následně zjistili, že se jedná o fanoušky filmu Rychle a zběsile, kteří zde uctili památku zesnulého herce Paula Walkera a poté se vydali na „spanilou“ jízdu městem.

por. Hana Klečalová DiS.
1. prosince 2015 v 13:56

vytisknout  e-mailem