Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události z Karvinska

Alkohol za volant nepatří 

Opilci za volantem
 
Během svátečního víkendu se v Havířově přesvědčilo hned několik řidičů motorových vozidel o tom, že konzumovat alkoholické nápoje před jízdou nebo během jízdy se nevyplácí. Strážci zákona v Havířově řešili celkem tří skutky, u kterých šoféři toto zásadní pravidlo porušili. V prvním případě v Havířově Městě na Hlavní třídě u řidiče hladina alkoholu v dechu vykázala hodnotu 2,08 promile. Navíc se ukázalo, že tomuto řidiči bylo v letošním roce Okresním soudem Havířov uložen zákaz řízení motorových vozidel na dobu 24 měsíců. Dalším hříšníkem byl řidič kontrolovaný v sobotu v dopoledních hodinách na Národní třídě. Hladina alkoholu v dechu se vyšplhala na hodnotu 1,23 promile. V sobotu těsně před půlnoci na ulici U skleníku uvízl v policejní síti pěkný ptáček. Tento provinilec řídil osobní vozidlo s 1,44 promile alkoholu. Navíce se ukázalo, že auto sebral svému otci bez jeho vědomí a toto řídil i přesto, že mu byl Okresním soudem Karviná stanoven zákaz řízení motorových vozidel do roku 2013. 
Loupežník za mřížemi
 
Necelý měsíc trvalo policistům, aby znali jméno pachatele, který 2.4.2010 v odpoledních hodinách v Petřvaldě donutil obsluhu České spořitelny k vydání peněz. Tehdy neznámý pachatel přistoupil k zákaznické přepážce se slovy:“Dejte mi peníze nebo to tady vyhodím do povětří“. Peníze byly pachateli vydány a ten z budovy odešel. K žádnému zranění osob nedošlo. Co pachatele vedlo k uskutečnění takového zločinu a na co použil peníze, nyní policie prověřuje. Pachatel loupeže nyní své svědomí zpytuje ve vazební věznici. Za tento zločin mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
S krumpáčem poškodil auto
 
Velmi zvláštním způsobem neznámý pachatel poškodil na parkovišti v Rychvaldě osobní motorové vozidlo. V pátek kolem 16 hodin majitel vozidla značky AUDI zjistil, že jeho plechový miláček má rozbité čelní sklo a v přední kapotě zapíchnutý krumpáč jehož špice se zastavila až na bloku motorů. Majitel předběžně škodu vyčíslil na částku 40 000 korun.
Výtržnici dopadeni
 
Dva mladíci posílení alkoholem si mysleli, že jím patří ulice. Na první májový den v odpoledních hodinách v Havířově bezdůvodně začali rozbíjen okna u zaparkovaného vozidla značky VAZ. To jím nestačilo a tak na projíždějícího vozidla začali házet odpadkový koš. Hozený koš zasáhl blatník   vozidla Škoda Roomster. Majitel škodu vyčíslil na částku 20 000 korun. Za přečin výtržnictví a poškozování cizí věcí jím hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.             
vrchní inspektor PIS Karviná 
nprap. Jaroslav Kus , zpravodajství 3.5.2010

vytisknout  e-mailem