Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Víkendové události v Praze

Policisté tísňové linky 158 přijali během pátku a soboty 1 275 telefonátů.  

Policisté tísňové linky 158 přijali během pátku a soboty 1 275 telefonátů. Jejich kolegové v pražských ulicích zadrželi celkem 52 pachatelů různé trestné činnosti a přestupkového jednání.

Během pátečního odpoledne kontrolovali policisté v parku ulice Roháčova v Praze 3 podezřelého muže a při prohlídce jeho věcí nalezli igelitový sáček s bílou krystalickou látkou. Vzápětí se tento muž přímo před zraky policistů pokusil strčit do úst další čtyři podobné sáčky. V tom mu však duchapřítomná policejní hlídka s použitím donucovacích prostředků zabránila. Přesto muž stačil jednoho z policistů pokousat. Nebylo mu to však nic platné, detekční sada vzápětí potvrdila, že nalezené sáčky obsahují v souhrnu 4,5 gramu pervitinu. Devětačtyřicetiletý muž tak skončil na policejní služebně pro podezření z trestného činu nedovolené držení omamných a psychotropních látek a jedů.

V sobotu krátce po 16. hodině vyjíždělo hned několik policejních hlídek do jednoho z barů v Táboritské ulici  v Praze 3 k oznámené rvačce několika osob. Na místě policisté zjistili, že původně slovní potyčka mezi několika alkoholem posilněnými cizinci vygradovala ve vzájemné fyzické napadání. Jednoho z účastníků rvačky museli přivolaní záchranáři na místě ošetřit a následně převézt do nemocnice. Jednání všech aktérů bude mít ještě dohru, kriminalisté se celou věcí zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu.

V neděli krátce před druhou hodinou ranní přijal operátor tísňové linky 158 informaci o požáru domu v ulici Hlavní v Praze 4. Na místo proto urychleně dorazily nejbližší policejní hlídky a policisté z bezpečnostních důvodů uzavřeli bezprostřední okolí místa požáru a spolu s hasiči evakuovali obyvatele sousedních domů. Přivolaní záchranáři ošetřili a následně převezli do nemocnice jednu osobu. Hasiči během likvidace požáru nalezli dvě těla bez známek života, jedenačtyřicetiletou ženu a dvouleté dítě. Bezprostřední příčinu jejich smrti určí až nařízená soudní pitva.

Samotná příčina tragického požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Kriminalisté spolu s hasiči se na místo požáru vrátí ještě během dnešního dne a spolu se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 28. února 2016
 

vytisknout  e-mailem