Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendové nehody

LITOMĚŘICE - Mladý řidič utrpěl vážné zranění 

Víkendové nehody
Od pátku do neděle vyjeli dopravní policisté k jedenácti nehodám. Při nich se jedna osoba zranila těžce a další tři účastníci utrpěli lehké zranění. Škoda byla vyčíslena na necelých 200 000 Kč celkem. Hlavní příčinou se opět stala nepřiměřená rychlost. Řidiči nepřizpůsobili rychlost jízdy na zasněžených a kluzkých vozovkách.

Nehoda u Chodoun

Přibližně dvě hodiny po sobotní půlnoci havaroval s osobním vozem zn. Škoda Octavia u Chodoun 34letý řidič. Na kluzké vozovce dostal v zatáčce smyk a vjel do příkopu, kde se auto převrátilo na střechu. Po příjezdu policejní hlídky na místo nehody se řidič podrobil dechové zkoušce, která dopadla pozitivně. Muž nadýchal při první zkoušce 1,45 a po několika minutách 1,40 promile. Když ho policisté vyzvali k předložení řidičského oprávnění, nemohl tak učinit, jelikož mu byl jinou policejní hlídkou zadržen při předchozí silniční kontrole v Kravařích a to právě z důvodu požití alkoholických nápojů před jízdou. Policisté muži sdělili podezření z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Na vozidle vznikla škoda 30 000 Kč. V současné se tato nehoda nadále vyšetřuje.

Nehoda v Terezíně

V neděli v půl jedné odpoledne pak došlo k vážné dopravní nehodě v Terezíně. Řidič s vozidlem Ford Ascort vyjíždějící na hlavní komunikaci nedal přednost Škodě Felicii jedoucí po hlavní silnici. Při střetu obou automobilů se těžce zranil řidič s auta zn. Škoda Felicie, kterého převezla záchranná služba do Litoměřické nemocnice. Tříčlenná osádka Fordu vyvázla bez zranění. Při dopravní nehodě vznikla na vozidle Škoda Octavia škoda 30 000 Kč a na autě Ford 5 000 K. V současné době policie dopravní nehodu stále vyšetřuje. Řidič , jež nedal přednost v jízdě, je podezřelý z trestného činu Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.
 

vytisknout  e-mailem