Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Víkendové kontroly řidičů

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté u řidičů řešili alkohol a návykové látky.  

Celkem v sedmi případech řešili policisté v Karlovarském kraji řidiče, kteří během víkendu řídili svá vozidla pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Ve dvou případech řidiči pod vlivem alkoholu dokonce způsobili dopravní nehodu.
 
KARLOVARSKO
  • Ostrovští policisté kontrolovali dne 5. 12. 2014 kolem 2:45 hodin 21letého řidiče vozidla značky Opel, kterého zastavili v Horním Žďáru. S řidičem provedli dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla s negativním výsledkem. Dále s ním však provedli orientační test na přítomnost omamných a návykových látek, který byl pozitivní. 21letý mladík se na výzvu podrobil lékařskému vyšetření. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a případ je nadále v šetření.
  • Dne 07. 12. 2014 kolem 08:20 hodin řídil 48letý řidič osobní vozidlo značky Volkswagen po ulici Karlovarská v Nejdku ve směru jízdy na Pozorku, ačkoliv si byl vědom skutečnosti, že po předchozí konzumaci alkoholických nápojů není schopen bezpečně řídit a ovládat motorové vozidlo. Při jízdě se pravděpodobně plně nevěnoval řízení vozidla, uvedl vozidlo do smyku, následně najel pravým zadním kolem na obrubník po pravé straně komunikace, poté přejel do protisměru, najel na chodník po levé straně komunikace a dále narazil do sloupu veřejného osvětlení. Policisté s ním na místě provedli opakovanou dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla s pozitivním výsledkem, a to 1,95 promile. V nemocnici se řidič podrobil lékařskému vyšetření. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 30 000 korun. Případ je v šetření dopravních policistů.
SOKOLOVSKO
  • Policisté z obvodního oddělení ze Sokolova dne 5. 12. 2014 kolem 23:30 hodin kontrolovali v Sokolově v ulici Slovenská 39letého řidiče vozidla Toyota. S tím provedli opakovanou dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla s pozitivním výsledkem, a to 1,72 promile. Případ je nadále v šetření policistů.
  • 40letý řidič řídil dne 6. 12. 2014 kolem 20:30 hodin osobní vozidlo značky Peugeot a byl v Chodově v ulici Nerudova zastaven a kontrolován hlídkou Dopravního Inspektorátu Sokolov. Při kontrole vzniklo podezření, že před jízdou požil alkohol, a proto byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce na alkohol. Ta vyšla s pozitivním výsledkem, a to 2,11 promile. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Případ je nadále v šetření.
CHEBSKO
  • 43letá žena z Chebska řídila dne 5. 12. 2014 kolem 22:30 hodin osobní vozidlo značky Volkswagen v obci Nový Drahov. Zde byla kontrolována hlídkou z obvodního oddělení z Františkových Lázní. Policisté s ní provedli opakovanou dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla s pozitivním výsledkem, a to 1,40 promile. Případ je nadále v šetření.
  • Policisté z obvodního oddělení z Chebu – město kontrolovali v Chebu v ulici Evropská 46letého řidiče vozidla Škoda. Ten se na výzvu podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem, a to 2,05 promile. Poté byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření, kterému se podrobil. Následně mu byl zadržen řidičský průkaz. Případ je nadále v šetření policistů.
  • Dne 7. 12. 2014 kolem 16:30 hodin řídil 41letý muž osobní vozidlo značky Land Rover v Chebu po silnici č. II/606 ve směru od obce Pomezí, ke křižovatce s ulicemi Evropská a 17. listopadu, kdy na této křižovatce nerespektoval červený signál stůj a vjel do křižovatky. V tuto dobu projížděl křižovatku řidič vozidla BMW a došlo ke střetu těchto vozidel. U řidiče vozidla BMW byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. U řidiče vozidla Land Rover byla také provedena opakovaná dechová zkouška na alkohol, ta vyšla s pozitivním výsledkem, a to 1,23 promile. Řidič byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření, kterému se podrobil. Na místě mu byl dále zadržen řidičský průkaz. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 90 000 korun. Dopravní nehoda je nadále v šetření popravních policistů.
 
nprap. Kateřina Krejčí
8. 12. 2014

vytisknout  e-mailem