Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Víkendové kontroly řidičů

KARLOVARSKO, CHEBSKO – Policisté u řidičů řešili alkohol a jiné návykové látky.  

Stále častěji se při policejních kontrolách setkáváme s řidiči, kteří i přesto, že požili alkoholické nápoje a nejsou schopni řídit a ovládat své motorové vozidlo, usednou za volant. Alkohol zhoršuje výkon řidiče a jeho schopnost ovládat vozidlo již v malém množství, ačkoli si to jedinec většinou vůbec neuvědomuje. Takový člověk má nižší míru sebekontroly, cítí sebejistotu, má sklon k soutěživosti a více riskuje. Řidič ovlivněný alkoholem má tendenci směřovat své vozidlo do strany (často doprava), zachovává nesprávný odstup mezi vozidly, má narušené vidění, zpomalené reakce a hůře registruje dopravní značení a ostatní účastníky silničního provozu.
 
Celkem v osmi případech řešili policisté v karlovarském kraji řidiče, kteří o víkendu řídili svá vozidla pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Tři řidiči pod vlivem alkoholu způsobili dopravní nehodu.
 
KARLOVARSKO
  • Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře předepsaným způsobem zastavili v Karlových Varech v ulici Závodu míru osobní vozidlo značky Volkswagen. Při kontrole provedli s 39letou řidičkou opakovanou dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem, a to 1,37 promile. Následně byla vyzvána, aby se podrobila lékařskému vyšetření, kterému se podrobila. Policisté jí zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Případ je nadále v šetření.
  • 29letý řidič byl dne 25. 10. 2014 kolem 2:20 hodin v Ostrově v ulici Jáchymovská kontrolován policisty z obvodního oddělení z Ostrova. Při silniční kontrole se podrobil orientačnímu testu na zjištění návykových látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na Amfetamin/Metamfetamin a Cannabis. Řidič se podrobil v nemocnici lékařskému vyšetření. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a případ je nadále v šetření.
  • Karlovarští dopravní policisté předepsaným způsobem zastavili dne 25. 10. 2014 kolem 9:15 hodin v Jenišově v ulici Obchodní osobní vozidlo značky Ford. Při kontrole s 28letý řidičem provedli opakovanou dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, při které nadýchal nejvyšší výsledek 1,23 promile. Následně byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření, kterému se podrobil. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Případ nadále šetří.
  • Dne 25. 10. 2014 kolem 2:20 hodin v Karlových Varech v ulici Závodu míru byl předepsaným způsobem hlídkou z obvodního oddělení Karlovy Vary - Rybáře zastaven 36letý muž, který řídil osobní vozidlo značky Renault. Řidič při opakované orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu nadýchal 1,90 promile. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Případ je nadále v šetření.
  • Dne 26. 10. 2014 kolem 0:50 hodin řídil 54letý řidič osobní vozidlo značky Volkswagen po silnici III/22127 v obci Radošov ve směru na Karlovy Vary, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace, vyjel vpravo mimo komunikaci a narazil do sloupku, následně do oplocení a do dopravní značky. Poté z místa dopravní nehody ujel, aniž by dopravní nehodu nahlásil. Vozidlo po nehodě odstavil a byl dostižen policejní hlídkou z Ostrova. Policisté s řidičem provedli opakovanou dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, při které nadýchal nejvyšší výsledek 1,56 promile. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 40 000 korun. Případ je nadále v šetření dopravních policistů.
 
CHEBSKO
  • Dne 25. 10. 2014 kolem 3:25 hodin řídil 64letý řidič osobní vozidlo značky Škoda v Aši po ulici Alešova ve směru ke křižovatce s ulicí Boženy Němcové, kdy pravděpodobně nezvládl řízení, vyjel vpravo mimo vozovku na chodník a následně narazil do oplocení domu. Policisté s ním provedli opakovanou dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem, a to 2,22 promile. Řidič se podrobil v nemocnici lékařskému vyšetření. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 50 000 korun.
  • Dne 26. 10. 2014 kolem 1:50 hodin řídila 21letá žena osobní vozidlo značky Audi v Mariánských Lázních po ulici Ruská směrem k ulici Dykova, kdy pravou stranou vozidla narazila do zaparkovaného vozidla značky Škoda. Policisté s ní provedli opakovanou dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla s pozitivním výsledkem, a to 1,64 promile. Při šetření bylo zjištěno, že řídila osobní vozidlo i přesto, že není držitelkou řidičského oprávnění. V nemocnic se podrobila v nemocnici lékařskému vyšetření. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 120 000 korun. Dopravní nehoda je nadále v šetření dopravní policistů.
  • Policisté z obvodního oddělení z Aše dne 26. 10. 2014 kolem 2:10 hodin kontrolovali 27letého řidiče osobního vozidla značky Ford. Provedli s ním opakovanou dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla s pozitivním výsledkem, a to 1,18 promile. Následně ho policisté vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření, kterému se podrobil.
 
nprap. Kateřina Krejčí
27. 10. 2014

vytisknout  e-mailem