Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víkendové bezpečnostní akce přinesly své výsledky

BENEŠOVSKO – Policisté se zaměřili nejen na dopravu, ale i na restaurační zařízení a podniky. 

Dopravně bezpečnostní akce
 
Během víkendu od 4. do 6. července letošního roku uspořádala benešovská policie hned několik bezpečnostních akcí. Dvě z nich byly celorepublikového charakteru a souvislost měly s prázdninovým provozem. Proběhly v pátek dne 4. a v sobotu dne 5. července. Policisté z benešovského dopravního inspektorátu a jejich kolegové z okolních obvodních oddělení se při nich zaměřili na dopravu v Benešově a jeho okolí. Na různých stanovištích kontrolovali především dodržování stanovené rychlosti, zákaz požívání alkoholu před a v průběhu jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, telefonování za jízdy či technický stav motorových vozidel.
 
Hned v neděli dne 6. července následovala další dopravně bezpečnostní akce, která už měla pouze lokální charakter. Proběhla na Holém vrchu nedaleko Benešova a policisté se v ní zaměřili především na zákaz požívání alkoholu řidiči motorových i nemotorových vozidel, kontrolu správného způsobu jízdy, technický stav vozidel, používání bezpečnostních pásů, správné umístění zádržného systému, apod. V rámci akce pátrali i po osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. 
 
Akce bezpečnostního charakteru byla zacílena na noční zábavní podniky
 
V noci z pátku na sobotu vyrazili policisté dopravní a pořádkové služby společně s kriminalisty zkontrolovat několik nočních podniků a restaurací v lokalitě Benešov a okolí. Zaměřili se přitom na zákaz požívání alkoholu osobami mladšími osmnácti let, a také na zákaz požívání alkoholu řidiči motorových vozidel v blízkosti těchto objektů. Zajímali se i o potencionální osoby v pátrání a kontrolovali, zda majitelé diskoték a nočních barů dodržují v souvislosti s pouštěním hudby autorská práva. 
 
V rámci všech těchto akcí zkontrolovali policisté celkem 403 osob a 384 vozidel. Celkem 83 řidičům uložili blokové pokuty ve výši 23 000 korun. Celkem 9 řidičů oznámili za nejrůznější přestupková jednání na městský úřad do dalšího správního řízení, z toho šest za řízení pod vlivem alkoholu. Ve dvou případech zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. V rámci kontroly nočních podniků odhalili čtyři mladistvé osoby pod vlivem alkoholu, z nichž nejvyšší hodnotu 0,9 promile zjistili u teprve šestnáctileté dívky. Tyto případy oznámili orgánu sociálně právní ochrany dětí k dalším opatřením.  
 
V akcích podobného charakteru bude policie pokračovat v průběhu celých prázdnin.
 
nprap. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
7. června 2014

vytisknout  e-mailem