Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendové běsnění

LOUNSKO - Vyšetřovatel muže obvinil, stíhán je vazebně; Kradl v podmínce. 

Několika trestných činů se měl během minulého víkendu podle policistů dopustit 33letý muž z Lounska. Jeho řádění začalo podle všeho už v pátek večer. Tehdy měl v ul. Karlova v Lounech vypustit u zaparkovaného vozidla vzduch z pneumatiky a další pneumatiku měl rovnou propíchnout nožem. Později měl ještě kusem betonu rozbít přední a zadní okno. Beton prohozený zadním oknem poškodil i roletku a zadní sedadlo vozidla. Škoda byla předběžně vyčíslena na 14 tisíc korun.

V sobotu brzy ráno měl dotyčný vulgárně pokřikovat po zákaznících lounského supermarketu a klackem bouchat do plexiskla u „informací“, kde se marně dožadoval žetonu do nákupního vozíku. Přivolaného pracovníka ostrahy pak měl zmíněným klackem udeřit do žeber a hlavy, o kterou mu klacek zlomil a způsobil mu tím tržnou ránu.

Jeho „jízda“ tím zdaleka neskončila a naopak začala nabírat na obrátkách. V neděli po páté hodině ráno měl opět v Lounech, tentokrát na křižovatce ulic Českých Bratří a Husova hodit smeták na projíždějící vozidlo. Když jeho řidič zastavil a zeptal se, co to má znamenat, začal mu dotyčný s nožem v ruce vulgárně vyhrožovat. Proto řidič raději z místa odjel oznámit událost městským policistům.

Třiatřicetiletý muž však zřejmě stále neměl dost a ve svém řádění stále pokračoval. V ulicích Prokopova a Husova měl nožem propíchat pneumatiky desítce zaparkovaných vozidel, každému z nich jednu, způsobená škoda výrazně přesahuje 20 tisíc korun.

Dotyčný vše završil o okamžik později, kdy ještě než ho policisté ve spolupráci s městskými strážníky zadrželi, stačil přepadnout v ulici Husova muže. Tomu měl přiložit ke krku nůž a vyzvat ho, aby mu dal telefon, což napadený muž ze strachu udělal.

O pár minut později byl podezřelý nedaleko zadržen. U sebe měl podle policistů nejen odcizený mobil, ale také tři různé nože a koště.

Vyšetřovatel muže obvinil ze spáchání několika trestných činů. Stíhá ho pro poškození cizí věci, výtržnictví, pokus ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a loupež. Obviněný je stíhán vazebně a v případě odsouzení by mohl za mřížemi strávit až deset let.

Kradl v podmínce

Podezření z trestného činu krádeže čelí 44letý muž z Loun, kterého možná „chytla chuť“ na sladké. V prodejně supermarketu odcizil 4 velké čokolády v celkové hodnotě 200 korun. Když se z obchodu snažil bez jejich zaplacení utéct, zadržel ho pracovník ostrahy. Muž tak nejenže čokolády nezískal, ale navíc skončil v rukou policistů. Protože kradl i v nedávné minulosti a nyní byl dokonce stále „v podmínce“, může mu i přes malou hodnotu odcizeného zboží hrozit až tříletý trest.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Louny 25. března 2022

vytisknout  e-mailem