Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové aktuality

Dopravní nehody, víkendové zpravodajství z okresu Ústí nad Orlicí 

  1. Víkendové zpravodajství z okresu Ústí nad Orlicí
  2. Nehodovost

     V pátek měli ústečtí policisté plné ruce práce. Hned ve tři hodiny ráno došlo v České Třebové k loupežnému přepadení ženy. Před šestou hodinou vyjížděli policisté do jedné z firem v České Třebové, kde se neznámý pachatel vloupal do ledničky, ze které sebral plastovou nádobu s obědem. O půl osmé ráno bylo oznámeno vloupání do prodejny elektro v České Třebové. Neznámý pachatel tam sebral zboží za více než 200 tisíc korun. V pravé poledne okradl neznámý zloděj v Ústí nad Orlicí 80letého stařečka.

     Odpoledne došlo k loupežnému přepadení pošty v Ústí nad Orlicí. Následovala velká pátrací akce, pachateli se ale podařilo uniknout. Odpoledne také policisté pátrali po ztracené tříleté holčičce v Králíkách. Její matka, která navštívila místní restauraci, si nevšimla, že dítko lokál opustilo. Naštěstí ale vše dobře dopadlo. Policistům trvalo jen velmi malou chvíli, než děvčátko našli. To ale stačilo urazit jeden kilometr.

     V sobotu po půlnoci kontrolovali policisté v České Třebové 48letého řidiče felicie. Ukázalo se ale, že muži byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Při orientační dechové zkoušce navíc nadýchal více než dvě promile alkoholu. Nezodpovědnému řidiči policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání hned tří trestných činů - maření výkonu úředního rozhodnutí, jízdy bez řidičáku a ohrožení pod vlivem návykové látky.

     V sobotu ráno pak vyjížděli policisté do Letohradu, kde neznámý pachatel sebral 230 metrů kabelu. Jeho krádeží vznikla škoda za 21 tisíc korun. Odpoledne vyhlašovali policisté celostátní pátrání po osobním vozidlo značky Ford Mondeo Combi. Ve voze, který jeho majitel nechal zaparkované na odpočívadle v lese mezi Lanškrounem a Jakubovem, byla peněženka s doklady, penězi a třemi platebními kartami.

     V neděli po půlnoci vyjížděli policisté do Lanškrouna, kde neznámý pachatel sebral dvě jízdní kola. Bicykly si jejich majitelky připoutaly k zábradlí před místním kinem. Krádeží jim vznikla škoda za 11 tisíc korun. V sedm hodin ráno vyjížděli policisté do Němčic na krádež elektrocentrály a do Letohradu na vloupání do statku.  Odpoledne bylo nahlášeno vloupání do osobního vozidla, které nechal majitel zaparkované v lese mezi Lanškrounem a Jakubovicemi. Neznámý zloděj z něho odcizil mobilní telefon, brýle a doklady, vše za 3,5 tisíce korun. V pět hodin odpoledne spadl u Ústí nad Orlicí z lanové dráhy 17letý mladík. Po poskytnutí první pomoci byl převezen do okresní nemocnice.

vytisknout  e-mailem