Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové aktuality

Prodloužený víkend byl na okrese Ústí nad Orlicí poměrně klidný 

     V pátek navečer vyjížděli policisté do Lanškrouna na náhlé úmrtí 51letého muže. Ústečtí kriminalisté se zabývali případem pohlavního zneužívání 14leté dívky na Lanškrounsku. Šetřili i dva případy zanedbání povinné výživy.

     V sobotu časně ráno přepadl u vlakové zastávky šestnáctiletou dívku neznámý muž. Chtěl po ní peníze nebo mobilní telefon. Dívka tedy vytáhla peněženku, kterou ji asi třicetiletý štíhlý muž vytrhl z ruky, nasedl na jízdní kolo a jel po cyklostezce směrem na Letohrad. Po pachateli loupeže policisté intenzivně pátrají.

     V neděli v pět hodin ráno vyjížděli policisté do Tisové, kde se neznámý pachatel vloupal do zaparkovaného osobního vozidla. Z předního sedadla spolujezdce sebral dámskou koženou kabelku s mobilním telefonem, portmonkou, doklady a platebními kartami. Dopoledne  byla oznámena krádež nářadí ze stavby v Újezdu u Chocně, navečer se z parkoviště před místním supermarketem ve Vysokém Mýtě ztratilo uzamčené jízdní kolo za dvanáct tisíc korun.

     Krátce před polednem sebral 30letý muž v místním supermarketu v Žamberku bonbóny a chtěl projít přes pokladnu bez placení. Vzhledem k tomu, že to nebyl ani zdaleka jeho první prohřešek, bylo mu ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

     V neděli se policisté zabývali případem 33letého muže z Rychnova nad Kněžnou. Ten měl telefonicky vyhrožovat muži z Ústeckoorlicka. Výhrůžky měly být směrovány i na ostatní členy jeho rodiny. Případem se policisté budou nadále zabývat.

     V pondělí po půlnoci došlo na ubytovně ve Verměřovicích na Ústeckoorlicku k potyčce mezi dvěma cizími státními příslušníky. Spor skončil bodným zraněním jednoho z nich. Útočníkovi nyní hrozí obvinění z trestného činu ublížení na zdraví. Týž den ve večerních hodinách se ve Vysokém Mýtě vloupal neznámý pachatel do jednoho z domů. Uvnitř sebral peníze. V případě dopadení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

vytisknout  e-mailem