Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendová služba chrudimských policistů

Víkend s chrudimskými policisty
 
Od pátku do neděle šetřili či prověřovali policisté okresu Chrudim 14 trestných činů. Jednalo se o vloupání do vozidel, rekreační chaty, vloupání do garáže. Krádeže sportovní tašky či mobilního telefonu nebo peněženky. Ale také krádež přívěsného vozíku v hodnotě 3.000 Kč. Zatímco majitel si jel koupit novou pneu, neznámý pachatel nelenil a vozík ukradl.
Bylo šetřeno celkem 42 přestupků majetkového charakteru, na úseku občanského soužití a také na úseku dopravy. Část z nich byla vyřízena blokovou pokutou. Z celkového počtu je sedmnáct přestupků s neznámý pachatelem.
 Přes víkend byli dopravní policisté voláni ke třinácti dopravním nehodám, při nichž bylo pět osob zraněno. Hmotné škody se vyšplhaly na téměř 580.000 Kč.
V sobotu policisté  prověřovali dvě náhlá úmrtí v Chrudimi a Třemošnici.   Chrudimští policisté přijali v neděli ve večerních hodinách oznámení o opětovném útěku 14leté dívky z Dětského domova se školou v Hrochově Týnci.
Na Hlinecku při výkopových pracech na zahradě nalezl 63letý muž kovový předmět válcového tvaru, připomínající minometný granát. Policisté přivolali pyrotechnika, který si nalezený předmět převzal. Do příjezdu pyrotechnika byl nález hlídán policejní hlídkou. Hlinečtí policisté také přijali oznámení o úrazu – pádu ze žebříku. Poškozený při opravě střechy v obci Vojtěchov spadl z výšky asi 4 metrů. Dle sdělení lékaře se nejedná o těžké zranění. Dále vyjeli na oznámení do baru v Hlinsku, kde se podle oznamovatele nacházel podezřelý muž. Policisté zjistili, že se jedná o 22letého mladíka ze Semilska na kterého byl vydán Okresním soudem v Semilech příkaz k zatčení. Mladík byl na základě tohoto příkazu ve 23:00 zatčen a převezen  do policejní cely na okresním ředitelství v Chrudimi. Dnes dopoledne byl hlineckými policisty eskortován na okresní ředitelství v Semilech.
Od pátku do neděle volalo na tísňovou linku 142 lidí. Z tohoto počtu bylo 74 volání pro policii nevyužitelných. Policisté přijímající tísňové volání zaznamenali nejvíce případů, kdy se občan ptá na postup při ztrátě osobních dokladů. Čas od času volají starší spoluobčané a chtějí si jenom popovídat, neboť jim je smutno. Některé telefonáty jsou vulgární anebo se nikdo neozývá.

vytisknout  e-mailem