Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová nehodovost z Ústeckoorlicka

Neděle ve znamení alkoholu 

     V pátek a v sobotu byl na silnicích našeho okresu poměrně klid. V neděli se však s nezodpovědnými podnapilými řidiči doslova roztrhl pytel. Hned po půlnoci narazil v České Třebové do ocelového sloupu 43letý řidič berlinga. Řidič z místa nehody ujel. Policisté ho  dostihli. A protože dechová zkouška na alkohol byla pozitivní, zadrželi nezodpovědnému mužovi řidičský průkaz.

     Krátce před šestou hodinou jed v Rudolticích nepřiměřenou rychlostí 23letý řidič renaultu. Zpětným zrcátkem srazil chodkyni a následně havaroval. Ženě dal vizitku a odjel do místa trvalého bydliště. Zraněná chodkyně  musela vyhledat pomoc lékaře. Policisté řidiče vyhledali a na základě provedené orientační dechové zkoušky na alkohol mu odebrali řidičské oprávnění.

     V sedm hodin ráno dostal v Hylvátech u Ústí nad Orlicí na namrzlé vozovce smyk 18letý řidič saxa, vyjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucí octavií. Při této nehodě byli tři účastníci lehce zraněni.

     V pravé poledne jel v Žamberku nepřiměřenou rychlostí 32letý řidič mercedesu. Při průjezdu levotočivé zatáčky nezvládl řízení a vyjel mimo vozovku, kde postupně narážel do sloupů plotu, nakonec narazil do budovy, zamkl vozidlo a odešel. A věděl proč. Následná dechová zkouška totiž ukázala více než 1,6 promile alkoholu. Nezodpovědnému řidiči policisté zadrželi řidičský průkaz. Nehodou se nadále zabývají.

nprap. Eva Sichrová
26. ledna 2009


vytisknout  e-mailem