Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová nehodovost na Orlickoústecku

Požár vozidla jako následek čelního střetu  

V pátek 4. září 2009 ve 14.10 hodin byla hlídka dopravního inspektorátu vyslána na dopravní nehodu na silnici III. třídy číslo 3576. Po příjezdu mezi část Zaháj a obec Vračovice - Orlov bylo zjištěno, že 52letá řidička osobního automobilu značky Ford Ka nepřizpůsobila rychlost jízdy profilu komunikace. Při projíždění prudké a nepřehledné pravotočivé zatáčky najela do protisměrné části vozovky, kde se čelně střetla s osobním automobilem značky Opel Astra Caravan 39leté řidičky. Po střetu došlo k požáru fordky, která byla ohněm zcela zničena.
Na místo se dostavilo vozidlo rychlé záchranné služby. Toto transportovalo obě řidičky do Litomyšlské nemocnice a.s.. Obě naštěstí utrpěly pouze lehká zranění. Řidička fordu stačila včas vystoupit z interiéru silně zdeformovaného vozidla.
Po příjezdu hlídky Policie České republiky byla u obou účastnic provedena dechová zkouška. Její výsledek byl negativní. Hmotná škoda na vozidlech byla vyčíslena na 240 tisíc korun. Silniční doprava v místě události byla odkloněna do 16.00 hodin.
Jinak měly hlídky místního dopravního inspektorátu klidný víkend. Mimo uvedený skutek vyjížděly pouze k dalším 3 událostem a 2 nehodám bez oznamovací povinnosti. Při zbylých střetech byly 2 osoby lehce zraněny, jeden řidič před jízdou požil alkoholické nápoje a řídil motorové vozidlo, aniž by byl držitelem řidičského oprávnění. Hmotná škoda na vozidlech a poškozených věcech byla odhadnuta ve výši 91 tisíc korun. 
npor. Bc. Pavel Ešpandr
7. září 2009

vytisknout  e-mailem