Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová nehodovost na Orlickoústecku

Během uplynulého víkendu vyjížděli policisté k pěti kolizím  

Mikrospánek byl v pátek dopoledne příčinou havárie osobního automobilu značky VW Golf. Čtyřiapadesátiletá řidička vyjela mimo vozovku, kde narazila do dvou vzrostlých stromů. S lehkým zraněním  byla převezena do okresní nemocnice.

Týž den ve večerních hodinách havarovala mezi obcemi Hemže a Mostek 57letá řidička osobního automobilu značky VW Polo. I tato žena podlehla únavě a za volantem usnula. Při nárazu do stromu se vozidlo převrátilo na střechu. Řidička byla při nehodě také lehce zraněna. Alkohol  u obou žen na místě vyloučily orientační dechové zkoušky.

Sobota  byla ve znamení alkoholu. Jen půl hodiny po půlnoci havaroval v Lanškrouně cyklista. Jedenadvacetiletý muž, který upadl ze svého bicyklu na autobusovém nádraží, nadýchal při orientační dechové zkoušce více než dvě promile alkoholu. S lehkým zraněním byl převezen na ošetření do okresní nemocnice.

Jen o půl hodiny později upadl další cyklista. V Semaníně u České Třebové narazil do zdi značně podnapilý 45letý muž. Ten nadýchal více než 2,6 promile. Oba cyklisti zřejmě zapomněli, že ani oni nesmí podle zákona č. 361/2000 Sb. O provozu na pozemních komunikacích před jízdou konzumovat alkohol.

Ani neděle se neobešla bez nehod. K jediné včerejší dopravní nehodě vyjížděli policisté ve čtyři hodiny ráno do Albrechtic. Tam havaroval řidič osobního automobilu značky Peugeot 406. I tentokrát usedl mladý muž za volant posilněn alkoholem. Nadýchal dvě promile. Navíc policisté zjistili, že si ještě nestihl udělat řidičský průkaz a vůz sebral bez vědomí majitele. Nehodou se policisté nadále zabývají.
nprap. Eva Sichrová
17. srpna 2009
 

vytisknout  e-mailem