Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendová nehodovost

LITOMĚŘICKO – Přehled dopravní nehodovosti v období od 5. 4. do 7. 4. 2019. 

Dopravní policisté v litoměřickém okrese vyjížděli o tomto víkendu k šesti dopravním nehodám, při kterých nebyla zraněna žádná osoba. Celková škoda je odhadnuta na 481 tisíc korun. Hlavními příčinami nehod byl nesprávný způsob jízdy (1x) a další blíže nespecifikované příčiny (5x). Jeden z havarujících řidičů měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.

Svou roli pravděpodobně sehrál alkohol u dopravní nehody, která se odehrála v neděli 7. 4. 2019 krátce po 3 hodině v Roudnici nad Labem. Řidič jedoucí ulicí Náměstí Jana z Dražic ve vozidle značky Škoda narazil z dosud nezjištěných příčin do zaparkovaného vozidla značky Ford, kdy toto bylo odhozeno na další zde zaparkované vozidlo značky Škoda. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob. Šestadvacetiletý řidič se na místě podrobil dechové zkoušce na alkohol, která skončila s pozitivním výsledkem. Nadýchal více než 1,5 promile. Řidič navíc na místě nepředložil doklady předepsané pro provoz a řízení motorového vozidla. Celková škoda je odhadnuta na více než 300 tisíc korun. Příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Za stejné období loňského roku evidujeme třináct dopravních nehod, které se rovněž obešly bez zranění osob. Hmotná škoda byla vyčíslena na 332 tisíc korun. Hlavními příčinami dopravních kolizí byla nepřiměřená rychlost (1x), nedání přednosti v jízdě (1x) a další blíže nespecifikované příčiny (11x). Dechová zkouška na alkohol byla v jednom případě pozitivní.

Litoměřice, 8. 4. 2019, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem