Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová "alkoholová sbírka"

NÁCHODSKO - Nebezpeční řidiči všude kolem nás! 

Celkem překvapivou sbírku podnapilých osob za volantem, tři muže a jednu ženu,   nashromáždili náchodští policisté z dopravního inspektorátu a služby pořádkové policie za uplynulý víkend 9. až 11. 2. 2018.

Alkohol za volantem odstartovala dopravní nehoda v pátek 9.2.2018 půl hodiny před půlnocí. V obci Rychnovek havarovala ani ne 19letá řidička Fiatu Stillo, když po průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou za železničním přejezdem ve velké rychlosti nezvládla řízení a dostala smyk. Vyjela vpravo do silničního příkopu a narazila přední částí vozu do vzrostlého stromu, po nárazu byl vůz odmrštěn ještě do dalšho vzrostlého stromu a pka se odrazil zpět na silnici, kde zůstal stát. Řidička s velkým štěstí vyvázla pouze s lehčím zraněním, se kterým byla hospitalizována v náchodské nemocnici. Policisté po prohlídce vozu zjistili jeho vážné závady a zadrželi osvědčení od vozidla, to však nebylo všechno, dechová zkouška, které se řidička podrobila, ukázala v jejím dechu 1 promile alkoholu. Na vozidle a na stromech byla vyčíslena hmotná škoda 39 a 2 tisíce korun. Dopravní nehodu policisté dále vyšetřují.

Konzumaci alkoholu a následnou jízdu si neodepřel ani 39letý řidič osobního vozu Ford Fiesta, kterého zastavila policejní hlídka na trasse Velký Třebešov - Říkov o půl třetí ráno. Do přístroje na testování alkoholu v dechu nadýchal 1,9 promile. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky mu nyní hrozí až dvouletý zákaz činnosti a peněžitá pokuta.

Dalším přistiženým opilcem za volantem byl 22letý mladík za volantem vozu, kterého kontrolovala hlídka v pět hodin ráno v sobotu 10.2.2018 v Jaroměři. Ačkoli vypil velké množství alkoholu, jak sám přiznal, sedl do vozu a jel z ulice Bořkova do ulice na Zavadilce. Naštěstí pro ostatní účastníky silničního provozu, potkal pouze policejní hlídku. Dechová zkouška, které se podrobil ukázala na displeji 1,8 promile alkoholu. Test na omamné a psychotropní látky dopadl negativně. Za jízdu v opilosti mu  hrozí až dvouletý zákaz činnosti a trest peněžitý.

Posledním podnapilým řidičem víkendu byl motorista v Citroenu Berlingo, který havaroval ve 12.00 hodin u Teplic nad Metují. V jedné levotočivé zatáčce najel zřejmě na náledí, na kterém dostal smyk. Po něm narazil  do betonového sloupku vlevo u silnice, pak sjel s vozem do lesa, kde se převrátil na bok. Při nehodě sice nebyl nikdo zraněn, přesto přivolaní policisté museli nakonec zahájit její vyšetřování. Dechová zkouška totiž odhalila v dechu 54letého řidiče 1,88 promile alkoholu, na polední dobu tedy celkem slušnou "hladinku". Při nehodě vznikla na autě a betonovém sloupku hmotná škoda ve výši 25.000 korun. Řidič se mezitím jen tak mimoděk zmínil, že řidičský průkaz nemá u sebe, ale na Slovensku, ale prý stejně jen na traktor a moped.... Dopravní nehodu policisté dále vyšetřují.

por. Mgr. Eva Prachařová
12. 2. 2018 v 16:30

vytisknout  e-mailem