Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víkend ve znamení opilých řidičů

V pátek ve třičtvrtě na deset večer řídil osmačtyřicetiletý muž z Mladé Boleslavi vozidlo VW Golf. Jel Jičínskou ulicí k benzínové čerpací stanici 

Tam ovšem nezvládl řízení a narazil do objektu stanice. Přivolaní policisté zjistili, že muž nejen, že není držitelem řidičského oprávnění, ale navíc je pod vlivem více než 1,7 promile alkoholu.
     V sobotu v časných ranních hodinách zastavila hlídka Policie ČR v Mnichově Hradišti dvaačtyřicetiletého řidiče Škody Felicie. Provedenou dechovou zkouškou bylo zjištěno, že i on je pod vlivem alkoholu. Naměřená hladina byla 1,1 promile.
     Čtyřiadvacetiletého řidiče Citroenu ZX kontrolovali policisté v neděli krátce před třetí hodinou ranní v ulici 17. Listopadu v Mladé Boleslavi. Při provedené dechové zkoušce policisté naměřili více než 1,3 promile alkoholu. 
     Jednatřicetiletého řidiče kontrolovali policisté v neděli, krátce před čtvrtou hodinou odpoledne v Dalovicích. Řídil motorové vozidlo Škoda 120 i když není držitelem řidičského oprávnění.
     Všechny případy jsou vedeny ve zkráceném přípravném řízení. Za trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění stanoví zákon shodně zákaz činnosti, peněžitý trest nebo až jeden rok odnětí svobody. 

vytisknout  e-mailem