Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Víkend ve znamení alkoholu i drog

VYŠKOVSKO: Zakázali jsme další jízdu deseti řidičům. 

Poslední únorový víkend zakázali policisté na Vyškovsku pokračovat v jízdě hned deseti šoférům. Důvodem bylo porušení ustanovení zákona o tom, že řidič nesmí být pod vlivem alkoholu či drog. V pátek v noci měl v Ivanovicích na Hané pozitivní test na přítomnost marihuany dvacetiletý mladík. O pár hodin později kontrolovali policisté ve Vyškově osmadvacetiletého řidiče, u kterého detekoval test na drogy požití pervitinu. A pár minut po půlnoci naměřili slavkovští policisté teprve osmnáctiletému šoférovi 1,27 promile alkoholu v krvi. Prvnímu výtečníkovi hrozí u správního orgánu tučná pokuta, další dva jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a čeká je soud.
V sobotu dopoledne nezvládl parkování ve Vyškově řidič volkswagenu. Najel částečně na chodník a také poškodil vedle zaparkovanou felicii. Z místa nehody navíc ujel. Za nedlouho ho však dostihla hlídka vyškovských policistů, která osmačtyřicetiletému muži naměřila přes dvě promile alkoholu. Vzhledem ke způsobené nehodě mu u soudu hrozí až tříletý trest. Večer pak policisté řešili řidiče pod vlivem alkoholu v Holubicích a pozitivní test na požití marihuany u mladého muže, který řídil felicii v Drnovicích. Oba se budou u správního orgánu zodpovídat z přestupku.

Pokuta až padesát tisíc korun a zákaz řízení hrozí jedenačtyřicetiletému šoférovi, kterého kontrolovali slavkovští policisté v Kobeřicích. Odmítl podrobit se testu na přítomnost návykových látek.

Vyškovská městská policie pak v neděli v brzkých ranních hodinách narazila na čtyřiadvacetiletého výtečníka, kterému jsme zjistili téměř dvě promile alkoholu v krvi. Navíc měl zákaz řízení motorových vozidel. Je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu u soudu hrozí až tříleté vězení. Stejně tak o rok staršímu muži, jehož jízda skončila v obci Milešovice. V neděli dopoledne usedl za volant fordu i přesto, že řídit motorové vozidlo nesmí až do roku 2018.

Ani pondělní ráno se neobešlo bez hříšníka. Byl jím řidič felicie, kterému v Dražovicích naměřili policisté přes jedno promile. Je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Alice Musilová, 1.3.2016

vytisknout  e-mailem