Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkend ve znamení alkoholu

KRAJ – Silniční kontroly odhalily 5 řidičů, kteří usedli za volant s více jak 1 promile. 

Policisté v rámci celého Pardubického kraje za uplynulý víkend zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky u 5 řidičů, kteří řídili vozidla po požití alkoholu. Nejvíce jich zastavili kolegové na Svitavsku a to celkem  3 řidiče, po jednom pak na Pardubicku a Orlickoústecku. „Smutným“ případem je 30letý rekordman ze Svitavska. Toho policisté zastavili v sobotu 17. září 2022 ve vozidle zn. Citroen u Poličky a už ve 4 hodiny odpoledne nadýchal 4,32 promile alkoholu. Další 2 řidiči na Svitavsku nadýchali 2,26 a 1,52 promile. Řidič vozidla zn. Volkswagen, který nadýchal 1,52 promile, na sebe upozornil rychlou jízdou v Linharticích. Před osmou hodinou ráno mu radar v obci naměřil rychlost 81 km/h před odečtem. Svitavští dopravní policisté za vozidlem vyrazili, snažili se ho za pomoci výstražného zvukového znamení a výstražných světel zastavit. Ten ovšem na znamení nereagoval a pokračoval dál v jízdě. Řidiče se nakonec podařilo zastavit až na místní komunikaci. Dechové zkoušce se podrobil, ale test na jiné návykové látky odmítl. Kolegové 24letému muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. V Rábech na Pardubicku policisté kontrolovali 46letého řidiče vozidla zn. BMW, který nadýchal přes 2 promile.
V neděli 18. září 2022 kolem půl jedné ráno policisté ve Vysokém Mýtě zkontrolovali vozidlo zn. Kia a zjistili, že jeho 26letá řidička rovněž usedla za volant po požití alkoholu. Naměřili jí hodnotu 1,66 promile.

V případě odsouzení všem pěti řidičům za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí trest odnětí svobody až na 1 rok.

19. září 2022
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem