Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Víkend ve znamení alkoholu

VSETÍNSKO: Uplynulý víkend zjistili policisté v okrese Vsetín více jak deset řidičů pod vlivem alkoholu. 

Jen v sobotu na celém území okresu Vsetín zjistili policisté v osmi případech přítomnost alkoholu u řidičů. Dva řidiči nadýchali méně jak jednu promile a proto se jedná o přestupkové jednání. U všech ostatních je podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Zjištěné hodnoty se pohybují od 1,38 promile do 3,05 promile.
Právě nejvyšší hodnotu policisté naměřili u devětadvacetiletého řidiče Volkswagenu golf ze Vsetínska, který havaroval před jedenáctou hodinou večerní ve Zděchově. S autem na místní komunikaci vjel do protisměru, sjel s vozidlem po travnatém břehu do koryta místního potoku, kde vozidlo zůstalo na střeše. S lehkým zraněním byl odvezen na ošetření do nemocnice.
Zděchov i dále lákal podnapilé řidiče. Za necelou hodinu po golfu sjel na jiném místě ve Zděchově v protisměru do příkopu i favorit. Vozidlo v tomto případě řídil šestatřicetiletý muž taktéž ze Vsetínska, kterému policisté naměřili 1,74 promile alkoholu. Obě dopravní nehody policisté nadále vyšetřují. V případě prokázání viny hrozí řidiči, u kterého je naměřena hladina alkoholu vyšší jak jedna promile a způsobí havárii nebo dopravní nehodu, až tři léta vězení.
 
V neděli policisté zaznamenali dalších pět případů zjištění alkoholu u řidičů. Ve dvou případech to bylo přestupkové jednání a ve zbývajících trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. I proto budou policisté v důsledných kontrolách řidičů nadále pokračovat.
 
30. června 2014, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik
Odkazy do noveho okna

Auto v potoce 1

Auto v potoce 1 

Detailní náhled

Auto v potoce 2

Auto v potoce 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem