Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend s policisty na Trutnovsku

TRUTNOVSKO - Druhý adventní víkend patřil mezi ty klidnější 

V průběhu druhého prosincového víkendu včetně pátku do pondělního rána 10. 12. 2012 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno deset nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, podvodu a poškození cizí věci. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali čtyřiadevadesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Ze spáchání přečinu krádež je důvodně podezřelá dvojice mladíků z Úpice, kteří měli v noci ze čtvrtku na pátek 7. 12. 2012 vniknout na střechu jednoho z rozestavěných domů v Úpici na Regnerově ulici. Vykutálená dvojice měla během několika okamžiků z místa odcizit několik metrů čtverečných již „položené“ měděné střešní krytiny. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na 20 tisíc korun. Za shora uvedený přečin může být soudem nenechavcům uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Policisté ze Svobody nad Úpou vyjížděli v pátek 7. 12. 2012 do Kalné Vody, kde dosud neznámý zloděj v průběhu několika posledních měsíců ze skladu jedné z místních firem odcizil uložený hydraulický agregát. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na částku převyšující 104 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let. Po zloději a odcizeném agregátu místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování intenzivně pátrají.
 
Na vrchlabské policisty se v sobotu odpoledne 8. 12. 2012 obrátil s žádostí o pomoc třicetiletý muž z Trutnova, který se stal obětí dosud neznámého zloděje. Z výpovědi poškozené vyplynulo, že se svým vozidlem značky Volkswagen v pátek odpoledne zaparkoval před jedním z hotelů v našem hlavním městě. Chvilkové nepozornosti oznamovatele využil pohotový lapka, který z neuzamčeného automobilu během několika vteřin odcizil volně odložený notebook značky HP s příslušenstvím, který byl uložen v látkové brašně. Poškozený vyčíslil škodu na částku převyšující 8 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Vrchlabští policisté po řádném zadokumentování předají kompletní spis z důvodu místní příslušnosti kolegům v Praze.
 
Necelé tři hodiny po půlnoci z pátku na sobotu 8. 12. 2012 vyjížděli trutnovští policisté do jednoho z restauračních center na Horské ulici v centru Trutnova. Oznamovatel mužům zákona sdělil, že v průběhu večera přišel o svůj batoh, který si odložil uvnitř restaurace a nevěnoval mu patřičnou pozornost. Uvedené lehkomyslnosti využil pohotový lapka, který zavazadlo, ve kterém se nacházela peněženka s finanční hotovostí, dvě platební karty, osobní doklady a jiné cennosti z místa odcizil. Poškozený vyčíslil škodu na necelé 4 tisíce korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, aby si své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
 
Policisté ze Špindlerova Mlýna v sobotu 8. 12. 2012 zaprotokolovali případ krádeže sněhové frézy. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že dosud neznámý zloděj v průběhu pátečního večera z odemčené garáže v Bedřichově odcizil na nadcházející sezonu připravenou frézu značky HONDA HS 970. Poškozený vyčíslil škodu na 35 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky. Po pracovním stroji místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování intenzivně pátrají.
 
V neděli dopoledne 9. 12. 2012 vyjížděla hlídka trutnovských policistů na Náměstí Horníků, kde dosud neznámý vandal v průběhu noci ze soboty na neděli rozbil na jednom ze zaparkovaných automobilů přední sklo. Majitel dopravního prostředku Ford vyčíslil škodu na 8 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí „silákovi“ trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Dopravní policisté v průběhu víkendu zpracovali 8 dopravních nehod, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se v průběhu dnů volna podrobilo 74 řidičů motorových vozidel. Dva ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu před nebo během jízdy požili alkoholický nápoj. Dopraváci navíc zjistili 45 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 23 tisíc korun.
 
 V průběhu víkendu dohlíželo na veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 8 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 111 telefonátů, 51 z nich bylo využito a zbývajících 60 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Bc. Udo Ertner
10. 12. 2012 ve 12:05

vytisknout  e-mailem