Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend s jičínskou policií

Během uplynulého víkendu přijali policisté několik desítek oznámení od občanů  

 

Během uplynulého víkendu přijali policisté několik desítek oznámení od občanů, šetřili trestné činy, přestupky a dopravní nehody a v neposlední řadě je zaměstnali i opilci a rodinné neshody.

V pátek 13. června šetřili v ranních hodinách dopravní nehodu v Lázních Bělohradě, v Nové Pace a v Jičíně. Po poledni se pak v Uhlířích převrátil traktor bez kabiny, jehož řidič převážel štěrk. I když nehoda vypadala velmi tragicky , nakonec po vyproštění traktorista vyskočil a nejevil žádné známky zranění. Přesto byl převezen na pozorování do nemocnice.

V odpoledních hodinách vyjeli muži zákona do Jičína, kde se vloupal neznámý zloděj do sklepních prostor jednoho z domů. Uvnitř pak odcizil horské jízdní kolo Merida Matts, stříbrné barvy v hodnotě nejméně 16 tisíc korun.

V podvečerních hodinách spadl v Kopidlně podnapilý cyklista z kola a přitom se odřel na hlavě. Následně utekl domů, kde ho vypátrala policejní hlídka.

V Kopidlně ještě chvíli zůstaneme, kam o hodinu později vyjeli policisté řešit manželské neshody. Žena, která se vrátila domů našla v bytě svého podnapilého manžela, který házel věci kolem sebe a ona se ho bála. Hlídka na místě muži domluvila.

A aby těch opilců nebylo málo, tak v pozdních nočních hodinách vyjeli muži zákona v Jičíně do Ruské ulice, kde se podnapilý muž snažil dostat do bytu své bývalé přítelkyně, která zřejmě o jeho návštěvu neměla zájem. Muž proto kopal do dveří a tím rušil noční klid. Po příjezdu hlídky se uklidnil a odešel domů.

V noci ještě policisté kontrolovali u Holína na krajnici odstavené osobní motorové vozidlo Škoda 120, u kterého postávalo šest osob. Jedním z nich byl i čtyřiačtyřicetiletý muž z okresu Litoměřice, po kterém bylo vyhlášeno, na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, celostátní pátrání. Poté co se muž rozloučil s partou, pokračoval už za doprovodu policistů do Vazební věznice v Hradci Králové.


Sobota 14. června byla o něco rušnější. Na všímavost sousedů doplatil v ranních hodinách devětatřicetiletý muž, který se vloupal do jedné z rekreačních chalup ve Skuřině. V chalupě ho totiž zahlédla jedna ze sousedek, která šla náhodou kolem. I když ji muž tvrdil, že zde seká trávu, přesto mu nevěřila a u majitelky telefonicky ověřila, zda je tomu tak. Pochopitelně to pravda nebyla, načež muž z objektu rychle utekl směrem do lesa. Měl však smůlu, neboť ho místní vypátrali a následně předali policii. Muži, který zde pouze přespal, bylo ještě téhož dne sděleno podezření z trestného činu porušování domovní svobody. A tak následující noc již strávil v policejní cele, no a na ty další ho pak může soudce v nejbližší době poslat do vězení, kde může strávit až tři roky.

V dopoledních hodinách oznámil na policii anonym, že v Jičíně, v Pražské ulici je zaparkované osobní vozidlo Favorit, ve kterému jsou uzamčeny dvě, asi čtyřleté děti. Věc byla předána městské policii, která však na místě již vozidlo nezastihla.

Po poledni oznámila na linku 158 pracovnice Českých drah, že se v blízkosti návěstidla v Jičíně pohybují podezřelé osoby. Hlídka, která na místo vyjela, však nikoho podezřelého nenašla.

Veselo měli kolem třinácté hodiny v Drahorazi, kde se podnapilý muže pokoušel dostat do domu své bývalé manželky. Kopal ji do dveří a bouchal na okno. Žena věc vyřešila po svém, kdy ho udeřila násadou koštěte do hlavy, čímž mu způsobila drobnou oděrku v obličeji. V obavě o svůj život, pak raději věc oznámila na policii. Věc je řešena jako přestupek proti občanskému soužití.

Následně policisté vyjeli do Hrdoňovic, kde mělo dojít k havárii vodovodního řádu. Na místě však bylo zjištěno, že voda, která se hnala přes silnici nevytéká z poškozeného vodovodního řádu, ale z hasičské nádrže, kterou právě čistili a při té příležitosti z ní vypouštěli vodu.

V podvečerních hodinách došlo i na hádku v Libáni. Podnapilý muž chtěl nutně hovořit se sousedem, který se s ním však z důvodu jeho opilosti nechtěl bavit. Muž mu proto začal sprostě nadávat a křičet něco v tom smyslu, aby se šel podívat na svoje vozidlo. Nato tedy vyšel ven, kde zjistil, že má u vozidla Škoda Felicia poškozený přední blatník. Případ policisté šetří jako přestupek proti majetku.

Před půlnocí ještě oznámil občan z Ostroměře, že zde dochází k rušení nočního klidu a střílení raket. Muži zákona na místě zjistili, že zde probíhá plánovaný sraz rodáků, který byl zakončen velkým ohňostroje. K rušení nočního klidu tedy nedošlo.

Po půlnoci se ještě domáhali tři mladíci vstupu na koupaliště v obci Pecka, kde probíhal sraz motorkářů. Svým vozidlem najížděli na bránu areálu, ale dovnitř se nedostali. Nakonec se o ně postarali pořadatelé, a tak hlídka, která vyjela na místo, již neměla co řešit.


V neděli 15. června šetřili policisté v Miletíně krádež kabelu a ve Valdicích pak údajnou krádež peněženky. Ta se měla ztratila v restauraci jednomu z hostů, který hned věděl, kdo mu ji odcizil. Nakonec se však ukázalo, že ke krádeži nedošlo, ale že ji sám vytrousil na zem.

Po skončení fotbalového utkání v Železnici měli být tři mladíci a tři slečny velmi hluční. Policisté na místě však žádné protiprávní jednání nezaznamenali.

V podvečerních hodinách ještě muži zákona vyjeli řešit neshody do Chomutic. Řidič zde předával nákladní vozidlo Iveco majiteli, který zjistil, že v kabině chybí televizor, lednice a další věci. Nakonec se přece jen ještě před příjezdem policie dohodli.

Po půlnoci policisté asistovali při otevření bytu v Jičíně v Dlouhé ulici. Ženě, která se vracela domů se nepodařilo otevřít hlavní dveře. Doma v tu chvíli spaly její děti a tak ji se zámkem pomohli přivolaní hasiči.


vytisknout  e-mailem