Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víkend plný návykových látek za volantem

RAKOVNICKO - Dva řidiči nadýchali a dva měli pozitivní test na drogy. 

Za uplynulý víkend policisté zastavili čtyři řidiče pod vlivem návykové látky, dva měli pozitivní dechové zkoušky a dva pozitivní testy na drogy.

Prvního takového řidiče zastavila hlídka v Kněževsi, který řídil osobní vozidlo Škoda Octavia. Jedenašedesátiletý muž se podrobil na výzvu dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil hodnotu přes 0,80 promile alkoholu v dechu.

Druhým řidičem, který řídil pod vlivem alkoholu, byl pětadvacetiletý muž. Toho policisté zastavili s vozidlem Škoda Octavia v Rakovníku v ulici Lišanská. Po předložení všech potřebných dokladů k provozu a řízení vozidla přistoupil k dechové zkoušce. Ta vyšla s pozitivním výsledkem, a to přes 0,90 promile alkoholu v dechu.

Dvacetiletého mladíka s vozidlem BMW zastavila hlídka za Rakovníkem ve směru na obec Lišany. Řidič byl vyzván k podrobení se dechové zkoušce a následně k podrobení se testu na jiné návykové látky, s čímž souhlasil. Alkohol byl u řidiče negativní, zatímco test na drogy vyšel s pozitivním výsledkem, a to na látky cannabis a amfetamin/metamfetamin.

Policisté z Obvodního oddělení Jesenice zastavili před obcí Žďár osobní vozidlo Škoda Fabia, jehož řidič byl ztotožněn jako dvaadvacetiletý muž. Ten se podrobil dechové zkoušce, jež byla s nulovým výsledkem, a následně byl vyzván k testu na jiné návykové látky, který ukázal pozitivní čárky u látek cannabis a amfetamin/metamfetamin.

Všem řidičům byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

 

 

nprap. Michaela Richterová

tisková mluvčí

P ČR Rakovník

18. dubna 2016

vytisknout  e-mailem