Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Pozor na vloupání do automobilů 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 16. 4. 2010 bylo na policejních služebnách v celém trutnovském regionu oznámeno deset nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, poškození cizí věci, zanedbání povinné výživy, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci. O víkendu navíc muži zákona zpracovali osmapadesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

V pátek ráno 13. 4. 2012 vyjížděli policisté z Hostinného do městské části zvané Antoníček, kde dosud neznámý zloděj v průběhu noci násilím vnikl do jednoho ze zde zaparkovaných osobních motorových vozidel. Policejní hlídka na místě provedeným šetřením zjistila, že lapka ze zaparkovaného automobilu značky Honda, který stál na volně přístupném místě před jedním z místních domů, odcizil dvě volně odložená zavazadla, ve kterých se nacházely různé písemnosti. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 6 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Druhý případ násilného vniknutí do zaparkovaného vozidla zaprotokolovali policisté ze Dvora Králové nad Labem rovněž v pátek ráno 13. 4. 2012. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že lapka po násilném vniknutí do dopravního prostředku, který stál na Čelakovského ulici, z tohoto odcizil kabely, notebook a externí disk. Provozovatel automobilu vyčíslil škodu v tomto případě na necelých 13 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky tímto opětovně žádá všechny řidiče, aby si v době, kdy nemají své dopravní prostředky zcela pod kontrolou, v těchto nenechávali žádné osobní věci ani jiné cennosti. „Vystavené“ předměty jsou pro náhodného nenechavce velkým lákadlem. Vloupání do dopravního prostředku a následná krádež je potom pro zkušeného zloděje otázkou několika vteřin. Nedávejte proto zlodějům šanci svou neopatrností a někdy až lehkomyslností.

Policisté ze Svobody nad Úpou v pátek odpoledne 13. 4. 2012 vyhlásili celostátní pátrání po motorovém vozidle Volkswagen Multivan modrozelené metalické barvy, registrační značky 3H7 1382. Uvedený automobil odcizil dosud neznámý zloděj z volně přístupného místa v centru Svobody nad Úpou. Uvnitř vozidla se v době krádeže nacházel kompresor a různé pracovní nářadí. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 330 tisíc korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním a neoprávněné užívání cizí věci hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po odcizeném volkswagenu intenzivně pátrají.

V pátek odpoledne 13. 4. 2012 se na trutnovské policisty obrátil s žádostí o pomoc zaměstnanec jedné z těžařských firem, který mužům zákona oznámil krádež dřeva. Policisté provedeným šetřením zjistili, že dosud neznámý zloděj či zloději v průběhu posledních dvou dnů z volně přístupného místa v lesním prostoru zvaném Stará školka nedaleko chatové oblasti Peklo u Trutnova odcizili deset metrů kubických čerstvě vytěženého smrkového dřeva. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na částku 20 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Na trutnovské policisty se v sobotu odpoledne 14. 4. 2012 obrátil s žádostí o pomoc sedmačtyřicetiletý muž z Vlčic, který službukonajícímu policistovi oznámil krádež motocyklu. Policejní hlídka na místě provedeným šetřením zjistila, že dosud neznámý lapka v průběhu noci z pátku na sobotu z nezajištěné garáže, která je součástí jednoho z domů v obci Vlčice, odcizil nepojízdný motocykl JAWA 350 červené barvy, typ 638, registrační značky TU1 8445. Majitel jednostopého dopravního prostředku vyčíslil škodu na 1 tisíc korun. Muži zákona uvedenou krádež zaprotokolovali jako přestupek proti majetku, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 15 tisíc korun. Po uvedeném motocyklu místní policisté intenzivně pátrají.

V neděli dopoledne 15. 4. 2012 vyjížděli královédvorští policisté na jedno z parkovišť v ulici Pod Safari, kde dosud neznámý vandal poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo Škoda. Policisté provedeným šetřením na místě zjistili, že pachatel poškrábal lak po celém obvodu karoserie. Poškozený vyčíslil škodu na 20 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek.

Dopravní policisté zpracovali v průběhu dnů volna 7 dopravních nehod, které si vyžádaly 2 zranění. Hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se v průběhu dnů volna podrobilo 114 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití návykové látky, takový výsledek policisty vždy potěší. Dopraváci navíc zjistili 53 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 28 tisíc korun.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 91 telefonátů, 32 z nich bylo využito a zbývajících 59 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
16. 4. 2012
 

vytisknout  e-mailem