Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Krádeže, výtržnictví a alkohol 

V průběhu uplynulého víkendu do pondělního rána 6. 2. 2012 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o dvanácti nově spáchaných přečinech. Uvedené případy muži zákona zadokumentovali a k těmto provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější skutky, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zadokumentovali přečiny zanedbání povinné výživy, výtržnictví, poškození cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí, podvodu a ublížení na zdraví. O víkendu navíc policejní hlídky zpracovaly dvaapadesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Žacléřští policisté v neděli navečer 5. 2. 2012 vyjížděli do jednoho z místních restauračních zařízení, kde mělo dojít k fyzickému napadení jednoho z hostů. Policejní hlídka na místě provedeným šetřením zjistila, že krátce po osmnácté hodině měl jednatřicetiletý muž několika údery zranit třiadvacetiletou dívku. Muži zákona protiprávní jednání zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, za který může soud uložit trest odnětí svobody až na dva roky.
Další fyzický útok zaprotokolovali v neděli i policisté z Trutnova. Pětatřicetiletý muž policistům sdělil, že byl v sobotu večer 4. 2. 2012 před jednou z restaurací v obci Radvanice fyzicky napaden trojicí mužů. Útok si vyžádal lékařské ošetření. Za přečin ublížení na zdraví a omezování osobní svobody ve stádiu pokusu hrozí útočníkům trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté z Pece pod Sněžkou v neděli večer 5. 2. 2012 vyjížděli do jednoho z penzionů v horském středisku. Po příjezdu na místo policejní hlídka zjistila, že do uvedené nemovitosti v průběhu víkendu násilím vnikl dosud neznámý zloděj. Poškození mužům zákona sdělili, že nenechavec z objektu odcizil čtyři horská kola. Jednalo se o bicykly značek SCOTT SCALE 35 černočervené barvy, SPECIALIZED EPIC SWORKS červenočerné barvy, MERIDA modro-zeleno-bílé barvy a horské jízdní kolo značky SCOTT SCALE 10 barvy černohnědé. Poškození vyčíslili škodu na 273 tisíc korun. Za přečiny krádež a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let. Po uvedených horských jízdních kolech místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování intenzivně pátrají.

Vrchlabští policisté v neděli odpoledne 5. 2. 2012 zastavili v obci Dolní Branná při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla Škoda. Provedeným šetřením policejní hlídka zjistila, že pětadvacetiletý muž sedící za volantem automobilu má Městským úřadem v Jilemnici vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2013. Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky. Uvedený případ místní policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.

Trutnovská policejní hlídka v sobotu večer 4. 2. 2012 díky výborné místní a osobní znalosti vypátrala v centru Trutnova osmnáctiletého mladíka, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na hledaného vydal Okresní soud v Trutnově příkaz k zatčení. Omezeného na osobní svobodě policisté eskortovali k vyžadujícímu soudci, který hledaného po provedení výslechu a předání písemností propustil na svobodu.

V pátek ráno 3. 2. 2012 vyjížděli Žacléřští policisté do Zlaté Olešnice, kde dosud neznámý zloděj v jednom z areálů odcizil ze zaparkovaných nákladních motorových vozidel šest autobaterií. Majitelé dopravních prostředků vyčíslili škodu na necelých 28 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po zloději a odcizených akumulátorech intenzivně pátrají.

Dopravní policisté v průběhu dnů volna zpracovali třináct dopravních nehod, které si vyžádaly dvě zranění. Hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 98 řidičů motorových vozidel. Čtyři ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 42 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 32 tisíc korun.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 11 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 127 telefonátů, 51 z nich bylo využito a zbývajících 76 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner
6. 2. 2012

vytisknout  e-mailem