Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Nedávejte zlodějům šanci 

V průběhu druhého březnového víkendu včetně pátku do pondělního rána 12. 3. 2010 bylo na policejních služebnách celého trutnovského regionu oznámeno osmnáct nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, výtržnictví, poškození cizí věci, zanedbání povinné výživy, ublížení na zdraví a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. O víkendu navíc muži zákona zpracovali dvaapadesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

V neděli 11. 3. 2012 zastavili krátce před půlnocí při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru Dvora Králové nad Labem místní policisté ke kontrole řidičku osobního motorového vozidla značky Ford. Po provedení běžné lustrace dokladů policejní hlídka vyzvala ženu sedící za volantem k podrobení se dechové zkoušce. Přístroj prokázal 0,45 promile v dechu nezodpovědné dvaadvacetileté řidičky, která na místě přišla o řidičský průkaz. Muži zákona uvedený případ zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přestupku na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 50 tisíc korun a vyslovit zákaz činnosti.

Trutnovští policisté v neděli odpoledne 11. 3. 2012 vyjížděli k jednomu z obchodních domů na Horské ulici, kde se měl nacházet muž podezřelý z krádeže. O nenechavci informovali místní muže zákona trutnovští městští strážníci, kteří ne zcela běžné chování zjistili na základě záznamu místního kamerového systému. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že čtyřiapadesátiletý muž měl před jedním z místních obchodů odcizit jeden pár bot. Zástupce poškozené provozovny vyčíslil škodu na necelých 300 korun. Z důvodu, že byl podezřelý v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen, policisté tomuto sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Žacléřští policisté v neděli ráno 11. 3. 2012 vyjížděli do lesního prostoru nedaleko bývalého texlenu, kde dosud neznámý zloděj v průběhu noci ze soboty na neděli z volně přístupného místa odcizil několik stovek metrů ocelového lana a montážního provazu. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 25 tisíc korun. Za přečiny krádež hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté po pachateli a odcizený věcech intenzivně pátrají.

Na policisty z Vrchlabí se v neděli večer 11. 3. 2012 obrátila s žádostí o pomoc čtyřiapadesátiletá žena, která službu konající hlídce sdělila, že se stala obětí krádeže. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že poškozená na několik okamžiků nevěnovala dostatečnou pozornost své kabelce, kterou nechala volně pověšenou na nákupním košíku. Uvedené nepozornosti využil dosud neznámý lapka, který se zavazadlem zmizel neznámo kam. Uvnitř kabelky se v době krádeže nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karty. Poškozená vyčíslila škodu na necelých 5 tisíc korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. 

V neděli navečer 11. 3. 2012 se na policisty ze Svobody nad Úpou obrátila s žádostí o pomoc jednačtyřicetiletá žena, která oznámila přestupek proti občanskému soužití. Muži zákona před sepsáním záznamu o podání vysvětlení provedli lustraci oznamovatelky, na základě které zjistili, že je na ni Městským soudem v Brně vydán příkaz k zatčení. Oběť napadení po sepsání protokolu tedy skončila v policejní cele, odkud bude po domluvě se soudcem eskortována k vyžadujícímu pracovníkovi justice.  

Policisté z Hostinného v sobotu ráno 10. 3. 2012 vyjížděli do obce Čermná, kde dosud neznámý zloděj v průběhu noci násilím vnikl do jedné z místních prodejen. Muži zákona na místě provedeným šetřením zjistili, že nenechavec z provozovny odcizil alkoholické nápoje. Poškozený vyčíslil škodu na celých 6 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté po pachateli a odcizený věcech intenzivně pátrají.

Policisté z Pece pod Sněžkou v pátek dopoledne vyjížděli do Dolní Malé Úpy, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do dvou zaparkovaných vozidel. Z vozidla značky Fiat nenechavec po násilném vniknutí odcizil sněhové řetězy a jednu žárovku. Z vozidla Škoda, které bylo rovněž terčem útoku, nic nezmizelo. Majitelé dopravních prostředků vyčíslili škodu na částku převyšující 21 tisíc korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 8 pěších policejních hlídek. 

Dopravní policisté zpracovali o víkendu 11 dopravních nehod, které si vyžádaly tři zranění. Hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 56 řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedl za volant svého dopravního prostředku po požití návykových látek. Dopraváci navíc zjistili 42 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 37 tisíc korun.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 107 telefonátů, 47 z nich bylo využito a zbývajících 60 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
12. 3. 2012
 

vytisknout  e-mailem