Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Dohled nad prodejem alkoholu a krádeže 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 17. 9. 2012 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno čtrnáct nově spáchaných přečinů a jeden zločin. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy loupeže, ublížení na zdraví, prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, zanedbání povinné výživy, neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali sedmadvacet přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

V sobotu dopoledne 15. 9. 2012 se obrátila s žádostí o pomoc na policisty z Pece pod Sněžkou zahraniční turistka, která službukonajícímu policistovi oznámila krádež osobního motorového vozidla. Muži zákona ihned vyjeli na místo, kde provedeným šetřením a ohledáním místa činu zjistili, že dosud neznámý zloděj z volně přístupného parkoviště v Peci pod Sněžkou odcizil motorové vozidlo značky Opel Vivaro bílé barvy, registrační značky DW 572 PU, MPZ Polsko. Oznamovatelka vyčíslila předběžně škodu na 421 tisíc korun. Za přečin neoprávněné užívání cizí věci může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky. Po odcizeném dopravním prostředku a dosud neznámém pachateli intenzivně pátráme. Policie České republiky žádá všechny občany, kteří by mohli ke shora uvedené krádeži a následnému pohybu vozidla uvést jakoukoliv informaci, nechť ihned kontaktují trutnovskou policii či přímo linku 158.

V několika posledních dnech se policejní hlídky trutnovského územního odboru zaměřily na kontrolu prodejen a restauračních zařízení, kde kontrolovaly dodržování zákazu prodeje alkoholických nápojů, jejichž hladina převyšuje 20 %. V rámci preventivní akce policisté informovali provozovatele obchodů a restaurací o nařízení Ministerstva zdravotnictví o prohibici, která byla vyhlášena v pátek navečer. Na území celého okresu Trutnov policisté po zhruba dvanácti stech provedených  kontrolách nezjistili žádné porušení shora uvedeného zákazu.

V neděli odpoledne 16. 9. 2012 vypátrali královédvorští policisté díky výborné místní a osobní znalosti na autobusové zastávce v obci Vítězná -  Komárov jednadvacetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, který vydal Okresní soud v Trutnově, skončil mladík na policejním útvaru. Po provedení všech úkonů policisté eskortovali zadrženého muže do jedné z vazebních věznic, kde byl řádně předán pracovníkům vězeňské služby.

V noci ze soboty na neděli 16. 9. 2012 využil dosud neznámý pachatel řádně nezajištěného okna jednoho z bytů v Trutnově, na Úpském nábřeží. Nezvaný host po vniknutí do bytu z tohoto odcizil notebook značky ASUS, dámské hodinky a peněženku s finanční hotovostí. Oběť krádeže vyčíslila škodu na částku převyšující 7 tisíc korun. Za přečiny krádež a porušování domovní svobody hrozí zloději trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny majitele nemovitostí, aby svá obydlí řádně zabezpečili a pachatelům majetkové trestné činnosti tuto znesnadnili.

Královédvorští policisté v neděli ráno zaprotokolovali případ krádeže jízdního kola. Policejní hlídka provedeným šetřením zjistila, že dosud neznámý pachatel v době od sobotního večera do ranních hodin neděle 16. 9. 2012 vnikl v obci Kuks na soukromý pozemek, ze kterého odcizil pánské horské jízdní kolo zn. Superior, černé barvy včetně peněženky s finanční hotovostí, platební karty, mobilního telefonu a osobních věcí. Poškozený vyčíslil předběžně škodu na necelých 8 tisíc korun. Za přečiny krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí nezvanému hostu trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor.

Dopravní policisté v průběhu uplynulých dnů volna vyjížděli k osmi dopravním nehodám, při kterých došlo k pěti lehkým a jednomu těžkému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Policisté v bílých košilích zjistili 80 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedená protiprávní jednání dopraváci uložili blokové pokuty ve výši necelých 32 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 117 řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 18 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 131 telefonátů, 60 z nich bylo využito a zbývajících 71 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Bc. Udo Ertner
prap. Mgr. Hana Skořepová
17. 9. 2012   v 11:45 hodin
 

vytisknout  e-mailem