Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Přes sobotu se policisté nenudili 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátečního dne do pondělního rána 14. 11. 2011 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o dvanácti nově spáchaných přečinech a jednom zločinu. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější skutky, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání zločinu loupež a přečinů neoprávněné užívání cizí věci, výtržnictví, ublížení na zdraví, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, zanedbání povinné výživy a ohrožení pod vlivem návykové látky. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali čtyřiadvacet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Policisté ze Špindlerova Mlýna vypátrali v pátek ráno 11. 11. 2011 díky výborné místní a osobní znalosti na jedné z ubytoven v centru horského střediska devětadvacetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na výtečníka vydal Okresní soud v Trutnově příkaz k dodání odsouzeného do výkonu trestu odnětí svobody. Hledaný skončil na policejní služebně, odkud byl po provedení nezbytných úkonů eskortován do jedné z vazebních věznic, kde byl v pořádku předán pracovníkům vězeňské služby.

Královédvorští policisté v pátek ráno 11. 11. 2011 vyjížděli do jedné z místních firem na Sylvárovské ulici. Zástupce poškozené společnosti mužům zákona sdělil, že dosud neznámý lapka násilím vnikl do administrativní budovy, ze které odcizil uloženou finanční hotovost. Celková škoda byla vyčíslena na necelých 18 tisíc korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté z Hostinného vyjížděli v pátek odpoledne 11. 11. 2011 do obce Prosečné, kde dosud neznámý zloděj z místní nemovitosti odcizil několik metrů měděných svodových trubek. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na 10 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté po měděném materiálu intenzivně pátrají.

V pátek večer 11. 11. 2011 vyjíždělo několik trutnovských policejních hlídek do jedné z restaurací na Gorkého ulici, kde mělo dojít k fyzickému napadení provozovatele zařízení jedním z hostů. Policisté na místě provedeným šetřením zjistili, že pětadvacetiletý mladík napadl devětačtyřicetiletého muže, který musel být po ataku ošetřen v místním nemocničním zařízení. Další účastník, který se snažil napadení zabránit, vyvázl sice nezraněn, ale oděvní svršek v hodnotě několika tisíc korun si již asi nikdy neoblékne. Agresivní mladík je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu výtržnictví, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

Na trutnovské policisty se v sobotu ráno 12. 11. 2011 obrátil s žádostí o pomoc jeden z hostů restauračního zařízení v obci Pilníkov. Policejní hlídka z výpovědi poškozeného zjistila, že dosud neznámý lapka z volně odložené bundy poškozeného odcizil peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost a osobní doklady včetně platební karty. Okradený host vyčíslil škodu na 10 tisíc korun. Za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.

Vrchlabští policisté v neděli ráno 13. 11. 2011 zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru Vrchlabí ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Volkswagen. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů potřebných k řízení automobilu. Po provedené lustraci policisté muže sedícího za volantem vyzvali k provedení dechové zkoušky, která hovořila v neprospěch řidiče. Zkouška prokázala přes 1,5 promile v jeho dechu. Jednatřicetiletý cizinec je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.

V neděli dopoledne 13. 11. 2011 vyhlásili trutnovští policisté celostátní pátrání po odcizeném motorovém vozidle Volkswagen Golf 1,9 TDI, šedé metalické barvy, registrační značky 4H7 1420. Uvedený automobil odcizil dosud neznámý pachatel z volně přístupného parkoviště na ulici Slévárenská v centru Trutnova. Uvnitř automobilu se v době krádeže nacházela peněženka s uloženou finanční hotovostí, osobními doklady, platební karta a dětská autosedačka. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na necelých 104 tisíc korun. Za přečiny krádež a neoprávněné užívání cizí věci hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky po lapkovi a odcizeném vozidle intenzivně pátrá.

Další trutnovská policejní hlídka vyjížděla v neděli dopoledne 13. 11. 2011 do obce Jívka. Oznamovatelka policistům sdělila, že jí dosud neznámý zloděj z jejího volně přístupného pozemku odcizil několik kusů okrasných stromků, květináče, okrasné kameny, litinové umyvadlo a keramickou sošku. Poškozená vyčíslila škodu na 7 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nezvanému hostu trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nenechavci a odcizených věcech intenzivně pátrají.

Dopravní policisté v průběhu dnů volna zpracovali 5 dopravních nehod, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 123 řidičů motorových vozidel. Dva ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 53 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 27 tisíc korun.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 12 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 132 telefonátů, 46 z nich bylo využito a zbývajících 86 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
14. 11. 2011 
 

vytisknout  e-mailem