Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

TRUTNOVSKO - Krádeže, alkohol a vloupání do objektů 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 15. 10. 2012 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno jednadvacet nově spáchaných přečinů a jeden zločin. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy loupeže, násilí proti úřední osobě, výtržnictví, prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, zanedbání povinné výživy, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození cizí věci.
V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali padesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Pátek 12. 10. 2012
KRÁDEŽ - Na policisty Obvodního oddělení ve Dvoře Králové nad Labem obrátila o pomoc osmašedesátiletá žena, která oznámila krádež sošky. Po provedeném ohledání místa a dalším šetření muži zákona zjistili, že dosud nezjištěný pachatel v předchozích dnech na hřbitově v Choustníkově Hradišti odcizil z náhrobní desky rodinného hrobu sošku Krista, která byla vyhotovena z ručně opracovaného mramoru. Škoda byla majitelkou předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.
Zloději, jemuž evidentně chybí úcta k zemřelým i pozůstalým, hrozí za přečin krádeže trest odnětí svobody až na dvě léta.

VLOUPÁNÍ DO DOMU - Krátce před polednem vyjížděli vrchlabští policisté do Dolního Dvora, kde dosud neznámý zloděj během několika hodin násilím vnikl do jednoho z místních rodinných domů. V nemovitosti se nenechavec zaměřil na finanční hotovost a šperky. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 67 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí zloději trest odnětí svobody až na pět let.

DOPRAVNÍ NEHODY - Dopravní policisté v průběhu uplynulých dnů volna vyjížděli k sedmi dopravním nehodám, při kterých došlo k šesti zraněním. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Policisté v bílých košilích zjistili 10 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedená protiprávní jednání dopraváci uložili blokové pokuty ve výši necelých 4 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 58 řidičů motorových vozidel. Dva ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.

 
Neděle 14. 10 .2012
DOPRAVNÍ KONTROLA - Nedělní ráno  nezačalo zrovna nejlépe pro řidiče vozidla Peugeot. Muž sedící za volantem zřejmě nepočítal s policejní kontrolou. Policisté Obvodního oddělení ve Vrchlab, kteří prováděli dohled nad bezpečností silničního provozu, dotyčného zastavili v Nádražní ulici k dopravní kontrole. Hlídce nemohlo uniknout, že dvaadvacetiletý muž je pod vlivem alkoholu. To se potvrdilo následnou dechovou zkouškou, která prokázala 2,24 promile. Nezodpovědnému mladíkovi byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.
Řidič je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ místní policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejbližší době okresnímu státnímu zastupitelství k provedení dalších opatření.  

VLOUPÁNÍ DO BARU - V neděli dopoledne přijala vrchlabská policejní hlídka oznámení o vloupání do baru, ke které se stalo v průběhu noci ze soboty na neděli. Po provedení nezbytných úkonů a ohledání místa činu policisté zjistili, že dosud neznámý pachatel násilím vnikl do jednoho z vrchlabských barů ve Východní ulici. Odsud si zloděj odnesl LCD televizor, digitální projektory, výrobník ledu, notebook, reciever a několik lahví značkového alkoholu včetně cigaret. Pozornosti neunikla ani kasírtaška, která obsahovala finanční hotovost. Celkem byla škoda vyčíslena na necelých 132 tisíc korun. 
Za přečiny krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci může být soudem uložen trest odnětí svobody až na pět let. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nezvaném hostu a odcizených věcech intenzivně pátrají.

VLOUPÁNÍ DO DOMU - Policisté ze Dvora Králové nad Labem v neděli odpoledne vyjížděli do obce Bílá Třemešná, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jedné z místních nemovitostí. Z domu si nenechavec odnesl dvě jízdní kola, prodlužovací kabel, svítilnu, křovinořez a vrtačku. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 22 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody, krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
Ze spáchání přečinu poškození cizí věci je důvodně podezřelý dvaadvacetiletý mladík ze severu Čech. Po oznámení poškozeného policisté z Vrchlabí vyjeli do Krkonošské ulice, kde měl shora uvedený podezřelý v neděli ráno rozbít výlohu jedné z místních restaurací. Muži zákona na místě provedeným šetřením zjistili, že se na jednání hosta restaurace zřejmě podepsalo nadměrné požívání alkoholických nápojů. Provedená dechová zkouška prokázala 2,64 promile v jeho dechu. Z důvodu, že mladík ohrožoval svým jednáním svůj život a své zdraví, policisté jej zajistili a po lékařském vyšetření eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici. Protiprávní jednání budou místní muži zákona dokumentovat v následujících dnech. Majitelem herny byla škoda vyčíslena na 20 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok či peněžitý trest. 
 
 
PÁTRÁNÍ - Policie České republiky v Trutnově v průběhu víkendu vyhlásila celostátní pátrání po třech registračních značkách.

V pátek vyhlásili policisté z Hostinného pátrání po odcizené zadní registrační značce TUJ 17-26, kterou nenechavec demontoval ze zaparkované škodovky, která stála v Hostinném v ulici Na Valech. Druhý případ zaprotokolovali v sobotu 13. 10. 2012 policisté ze Žacléře. Majitelka automobilu Škoda mužům zákona sdělila, že při jízdě z Hradce Králové s největší pravděpodobností ztratila přední značku 2E3 7077. Posledním z případů je krádež přední registrační značky 4H5 2017 ze zaparkovaného osobního motorového vozidla volkswagen, které stálo na Pražské ulici, v Trutnově. Provozovatelé dopravních prostředků vyčíslili škodu na 900 korun. Za přestupky proti majetku hrozí přestupcům pokuta do 15 tisíc korun.

VLOUPÁNÍ DO VOZIDEL - V průběhu víkendu policisté na Trutnovsku zadokumentovali jeden případ násilného vniknutí do zaparkovaného vozidla a následnou krádež věcí umístěných v automobilu a jeden případ krádeže věcí umístěných na vozidle.  První případ zaprotokolovali policisté z Vrchlabí v pátek odpoledne 12. 10. 2012. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že lapka násilím vnikl do zaparkovaného osobního motorového vozidla Audi, které stálo na volně přístupném parkovišti před jedním z hotelů ve Strážném. Z dopravního prostředku zloděj odcizil airbag, baterii, světlomety a další vybavení vozu. Majitel dopravního prostředku se ke způsobené škodě vyjádří po zjištění hodnoty odcizených předmětů.
Druhým případem je krádež věcí ze zaparkovaného volkswagenu, který majitel odstavil na volně přístupné parkoviště v Janských Lázních. Z automobilu zmizelo zpětné zrcátko a bezpečnostní rám. Poškozený v tomto případě vyčíslil škodu na 13 tisíc korun.
Za přečin krádež hrozí zlodějům trest odnětí svobody až na dva roky.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v souvislosti s konáním voleb v našich městech a obcích 18 pěších policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 117 telefonátů, 53 z nich bylo využito a zbývajících 64 nesouviselo s prací PČR.

nprap. Bc. Udo Ertner
prap. Mgr. Hana Skořepová
15. 10. 2012 v 11:20

vytisknout  e-mailem