Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Krádeže, jízda bez řidičáku a ublížení na zdraví 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 2. 4. 2010 bylo na policejních služebnách v celém trutnovském regionu oznámeno třináct nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, vydírání, zpronevěry, poškození cizí věci, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a výtržnictví. O víkendu navíc muži zákona zpracovali osmačtyřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

V neděli dopoledne 1. 4. 2012 zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru Dvora Králové nad Labem místní policisté ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda. Po provedení běžné lustrace dokladů policejní hlídka zjistila, že muž sedící za volantem má rozhodnutím Okresního soudu v Hradci Králové vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2015. Sedmapadesátiletý muž je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který může soud uložit trest odnětí svobody až na tři roky. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Na úpické policisty se v neděli 1. 4. 2012 obrátil s žádostí o pomoc šestašedesátiletý muž, kterému dosud neznámý pachatel v obci Suchovršice poškodil lak jeho osobního motorového vozidla BMW. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že vandal na karoserii automobilu nastříkal dosud neznámou látku, která poškodila lak karoserie. Poškozený vyčíslil škodu na 40 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

V neděli 1. 4. 2012 zaprotokolovali policisté na trutnovsku tři případy, které se týkaly krádeží osobních věcí a jiných cenností. První z případů zadokumentovali policisté ze Dvora Králové nad Labem. Poškozený v tomto případě mužům zákona oznámil, že mu v průběhu noci ze soboty na neděli v jedné z místních restaurací dosud neznámý lapka z kapsy jeho bundy, kterou měl přehozenou přes opěradlo židle, odcizil jeho mobilní telefon značky Nokia.

Druhý případ zaprotokolovali policisté z Trutnova. Čtyřiadvacetiletá žena službu konajícímu policistovi sdělila, že jí neznámý nenechavec na jedné z trutnovských diskoték odcizil její volně odloženou kabelku. V příručním zavazadle se v době krádeže nacházel mobilní telefon značky Samsung, peněženka s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou.

Poslední případ zadokumentovali v neděli dopoledne policisté z Úpice. Na místní muže zákona se obrátila s žádostí o pomoc sedmašedesátiletá žena, které dosud neznámý zloděj odcizil dvě platební karty, u kterých měla přiložené i bezpečnostní PIN kódy. Uvedené chyby ihned lapka využil a z účtů vybral několik tisíc korun. Poškození v uvedených případech vyčíslili škodu na necelých 18 tisíc korun. Oznámené případy policisté zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které nenechavcům hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.

Žacléřští policisté v sobotu dopoledne 31. 3. 2012 zaprotokolovali případ ublížení na zdraví. Na místní muže zákona se obrátil s žádostí o pomoc šedesátiletý muž, kterého měli v pátek krátce před půlnocí v centru města napadnout dva místní mladíci. Napadený musel být ošetřen ve zdravotnickém zařízení, kde lékaři diagnostikovali komplikovanou zlomeninu horní končetiny a mnoho pohmožděnin. Muži zákona uvedený případ zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté ze Špindlerova Mlýna vyhlásili v sobotu dopoledne 31. 3. 2012 celostátní pátrání po sněžném skútru značky BOMBARDIER SKI-DOO MX-Z 800, registrační značky 6A5 334. Uvedený stroj odcizil dosud neznámý zloděj v průběhu noci z pátku na sobotu z volně přístupného místa před jedním z penzionů v centru horského střediska. Majitel sněžného dopravního prostředku vyčíslil škodu na 200 tisíc korun. Za přečin neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Po odcizeném skútru místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování intenzivně pátrají. 

Vrchlabští policisté v sobotu ráno 31. 3. 2012 vyhlásili celostátní pátrání po odcizené zadní registrační značce 4H3 6963, kterou odcizil dosud neznámý lapka ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Peugeot, které stálo na volně přístupném místě v obci Dolní Branná. Uvedeným šetřením místní muži zákona zjistili, že lapka z automobilu odcizil uvedou značku a navíc poškodil zpětné zrcátko. Poškozený vyčíslil škodu na necelé 2 tisíce korun. Muži zákona uvedený případ zadokumentovali jako přestupek proti majetku, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 15 tisíc korun.

V pátek 30. 3. 2012 zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru Trutnova místní strážníci ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Ford. Po provedení běžné lustrace dokladů hlídka trutnovských městských strážníků zjistila, že muž sedící za volantem má rozhodnutím Okresního soudu v Trutnově a Městským úřadem ve Vrchlabí vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2013. Strážníci po tomto zjištění uvedený případ z důvodu věcné příslušnosti předali svým kolegům z trutnovského dopravního inspektorátu. Třicetiletý muž je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který může soud uložit trest odnětí svobody až na tři roky. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 8 pěších policejních hlídek.

Dopravní policisté zpracovali o víkendu 8 dopravních nehod, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění. Hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se v průběhu dnů volna podrobilo 127 řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedl za volant svého dopravního prostředku po požití návykové látky. Dopraváci navíc zjistili 16 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 8 tisíc korun.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 102 telefonátů, 40 z nich bylo využito a zbývajících 62 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
2. 4. 2012
 

vytisknout  e-mailem