Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

TRUTNOVSKO - Krádeže, alkohol a požár kontejnerů. 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 4. 11. 2013 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno sedm nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním a ohrožení pod vlivem návykové látky. O víkendu navíc muži zákona zpracovali osmatřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Neděle 3. 11. 2013
V neděli odpoledne zastavili královédvorští policisté na Mánesově ulici při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole osobní motorové vozidlo značky ŠKODA. Provedenou lustrací muži zákona zjistili, že pětadvacetiletý muž sedící za volantem dopravního prostředku má Krajským soudem v Hradci Králové a Okresními soudy v Hradci Králové a Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2016. Policejní hlídka uvedené protiprávní jednání zadokumentovala pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.
 
Trutnovští policisté v neděli po poledni zadokumentovali případ násilného vniknutí do jedné z místních heren na Horské ulici. Policejní hlídka na místě provedeným šetřením a ohledáním místa činu zjistila, že zloděj v objektu násilím vnikl do několika výherních automatů, ze kterých zmizela finanční hotovost. Poškozená vyčíslila škodu na necelých 8 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí nezvanému hostu trest odnětí svobody až na dva roky. Po nenechavci a odcizené finanční hotovosti místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování intenzivně pátrají.
 
Policie České republiky v Trutnově od nedělního rána intenzivně pátrá po dosud neznámém pachateli či pachatelích, kteří v neděli nad ránem založili požár dvou odpadových kontejnerů, které stojí v Hradební ulici a dále dvou plastových odpadových košů ve Vodní a Horské ulici. Zástupci poškozených institucí vyčíslili předběžně škodu na 11 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci může soud uložit trest odnětí svobody až na jeden rok. Policie České republiky v Trutnově po pachateli intenzivně pátrá.
 
Sobota 2. 11. 2013
V sobotu dopoledne vyjížděli krátce po deváté hodině policisté dopravního inspektorátu mezi obce Libňatov a Křižanov, kde došlo ke srážce osobního motorového vozidla značky ŠKODA s lesní zvěří. Policisté skupiny dopravních nehod na místě zjistili, že řidič automobilu musel náhle přerušit jízdu, neboť mu z místa ležícího mimo komunikaci do směru jízdy vběhl kus spárkaté zvěře, se kterým se srazil. Srnčí na místě uhynulo. Řidič dopravního prostředku vyčíslil škodu na 31 tisíc korun. Při uvedené nehodě naštěstí nedošlo ke zranění osob. 
Policie České republiky tímto žádá všechny účastníky silničního provozu, aby v následujícím období věnovali zvýšenou pozornost divoké zvěři. Pokud uvidíte na silnici jakékoli zvíře, snažte se intenzivním bržděním zabránit srážce. Pokud ovšem nelze střetu zabránit, držte volant ve stejné poloze a udržujte směr jízdy. Při náhlém vybočení může vozidlo dostat smyk a stát se tak neovladatelným nebo by mohlo dojít ke střetu s protijedoucím vozidlem. Jakoukoliv kolizi se zvěří vždy oznamte na linku 158.
Přítomná policejní hlídka s vámi sepíše protokol o nehodě a následně kontaktuje člena Českého mysliveckého svazu, který se postará o odvoz a likvidaci sražené zvěře.
 
Pátek 1. 11. 20132
V pátek večer zastavili krátce po půl jedenácté policisté z Obvodního oddělení Hostinné v obci Pilníkov při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla SUZUKI. Po řádně provedené kontrole dokladů policejní hlídka muže sedícího za volantem vyzvala k orientační dechové zkoušce na zjištění alkoholu. Přístroj prokázal 1, 61 promile alkoholu v dechu nezodpovědného jednatřicetiletého řidiče. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.
 
Dopravní policisté v průběhu víkendu zpracovali 5 dopravních nehod, při kterých naštěstí nebyl nikdo zraněn. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 55 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých 30 tisíc korun. Dechové zkoušce se v průběhu dnů volna podrobilo 93 řidičů. Žádný ze zkontrolovaných neusedl za volant po požití alkoholického nápoje.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 7 pěších policejních hlídek.
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 121 telefonátů, 50 z nich bylo využito a zbývajících 71 nesouviselo s prací PČR.
por. Bc. Udo Ertner
4. 11. 2013 v 11:05

vytisknout  e-mailem