Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Devatenáct nově spáchaných přečinů a třiačtyřicet přestupků 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 27. 2. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno devatenáct nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, podvodu, zanedbání povinné výživy, zpronevěry a ohrožení pod vlivem návykové látky. O víkendu navíc muži zákona zpracovali třiačtyřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Královédvorští policisté v neděli odpoledne 26. 2. 2012 vyjížděli do jednoho z místních obchodních domů, kde pracovník bezpečnostní agentury zadržel osobu, která byla důvodně podezřelá ze spáchání krádeže zboží. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že osmačtyřicetiletý muž měl v provozovně odcizit různé druhy potravin. Zástupce poškozeného obchodního řetězce vyčíslil škodu na necelých 400 korun. Z důvodu, že byl podezřelý v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen, policisté tomuto sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

V neděli odpoledne 26. 2. 2012 zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ve Svobodě nad Úpou místní policisté ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Ford. Po provedení běžné lustrace dokladů policejní hlídka vyzvala muže sedícího za volantem k podrobení se dechové zkoušce. Přístroj prokázal přes dvě promile v dechu nezodpovědného jednačtyřicetiletého řidiče, který přišel na místě o řidičský průkaz. Muži zákona uvedený případ zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

V sobotu 25. 2. 2012 zastavili krátce před půlnocí strážníci Městské policie Trutnov v centru města na Polské ulici ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla Opel. Strážníci provedenou kontrolou zjistili, že muž sedící za volantem je pod vlivem alkoholu. Z důvodu věcné příslušnosti předali strážníci k zadokumentování uvedený případ svým trutnovským kolegům Policie České republiky. Hlídka dopravního inspektorátu na místě zjistila, že osmadvacetiletý cizinec usedl za volant svého dopravního prostředku s 2,73 promile v dechu. Muži zákona uvedený případ zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Policisté z Hostinného v sobotu ráno 25. 2. 2012 vyjížděli do Hradební ulice, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jedné z podejen tiskovin a tabákových výrobků. Muži zákona na místě provedeným šetřením zjistili, že nenechavec z prodejny odcizil tabákové výrobky, alkoholické nápoje a jiný vystavený sortiment. Poškozená vyčíslila škodu na celých 78 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na pět let. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po pachateli a odcizený věcech intenzivně pátrají.

Policisté z Pece pod Sněžkou v pátek ráno 24. 2. 2012 vyjížděli do jednoho z místních lyžařských areálů, kde dosud neznámý zloděj odcizil osm informačních tabulí. Značky informovaly řidiče sněžných pásových vozidel o předepsaném způsobu jízdy na sjezdových tratích. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na 18 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 9 pěších policejních hlídek. 

Dopravní policisté zpracovali o víkendu 9 dopravních nehod, které si vyžádaly tři lehká a jedno těžké zranění. Hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 64 řidičů motorových vozidel. Dva ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volant svého dopravního prostředku po požití návykových látek. Dopraváci navíc zjistili 23 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 15 tisíc korun.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 114 telefonátů, 50 z nich bylo využito a zbývajících 64 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
27. 2. 2012
 

vytisknout  e-mailem