Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Krádeže, poškození cizí věci a přestupky 

V průběhu uplynulého víkendu do pondělního rána 25. 6. 2012 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o třinácti nově spáchaných přečinech. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a k těmto provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější skutky, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zadokumentovali přečiny výtržnictví, zanedbání povinné výživy, poškození cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. O víkendu navíc policejní hlídky zpracovaly dvaačtyřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Policisté z Úpice v neděli ráno 24. 6. 2012 krátce po půl čtvrté vyjížděli do Rtyně v Podkrkonoší, kde došlo k poškození dvou zadních skel zaparkovaných automobilů, které stály na místním parkovišti nedaleko autobusového nádraží. Muži zákona rychlým a profesionálně odvedeným šetřením zjistili, že se uvedeného protiprávního jednání měla dopustit dvojice mladíků z Úpicka. Policejní hlídka uvedený případ zaprotokolovala pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Trutnovští policisté v neděli odpoledne 24. 6. 2012 vyjížděli do obce Radvanice, kde dosud neznámý zloděj v průběhu víkendu násilím vnikl do jedné z místních skladových hal. Nenechavec z objektu odcizil zaparkovaný zahradní traktor Husquarna včetně přívěsného vozíku značky PON, který byl označen registrační značkou 11 TUA 94. Zástupce poškozené obce vyčíslil škodu na 81 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na pět let. Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po odcizeném traktůrku, přívěsu a zloději intenzivně pátrají.
 
Úpičtí policisté v pátek ráno 22. 6. 2012 vyjížděli do Markoušovic, kde dosud neznámý pachatel násilím vnikl do jedné z místních autodílen. Zloděj z objektu odcizil elektrocentrálu značky Honda, část motoru, převodovku, benzin, naftu, poloosu, diferenciál a čtyři hliníková kola. Poškození vyčíslili škodu na necelých 43 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky. Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
Královédvorští policisté vyjížděli do Kohoutova, kde dosud neznámý zloděj z volně přístupného pozemku jednoho z místních domů odcizil sněhovou radlici za traktor. Zloděj, který se již asi s předstihem připravuje na sněhovou nadílku, způsobil majiteli škodu ve výši 25 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí zlodějíčkovi trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Dopravní policisté v průběhu dnů volna zpracovali 10 dopravních nehod, které si vyžádaly tři zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 113 řidičů motorových vozidel. Čtyři ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 40 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 28 tisíc korun.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek. 
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 133 telefonátů, 60 z nich bylo využito a zbývajících 73 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner
25. 6.2012

vytisknout  e-mailem