Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

TRUTNOVSKO - Převládala majetková trestná činnost 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 8. 10. 2012 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno devět nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy zpronevěry, prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, zanedbání povinné výživy a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali jedno náhlé úmrtí a devětapadesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Policisté z Pece pod Sněžkou vyjížděli do Dolních Albeřic – Suchého Dolu, kde zaprotokolovali případ násilného vniknutí do jednoho z místních rekreačních objektů. Policejní hlídka na místě provedeným šetřením a následně provedeným ohledáním místa činu zjistila, že dosud neznámý zloděj z chalupy odcizil nábytek, elektroniku, potraviny a jiné drobnosti. Majitel nemovitosti předběžně vyčíslil škodu na částku převyšující 12 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na tři roky.
Trutnovští policisté v pátek odpoledne 5. 10. 2012 vyjížděli do Poříčí, kde dosud neznámý pachatel násilím vnikl do restaurace, která se nachází na fotbalovém stadionu ve Sportovní ulici. Zloděj se v objektu zaměřil na tabákové a alkoholické výrobky, elektroniku a finanční hotovost. Provozovatel restauračního zařízení vyčíslil škodu na necelých 20 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí nezvanému hostu trest odnětí svobody až na dva roky. Po zloději a odcizených věcech místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování intenzivně pátrají.
V sobotu 6. 10. 2012 vyhlásili vrchlabští policisté celostátní pátrání po odcizeném nepojízdném motorovém vozidle Peugeot Boxer bílé barvy, registrační značky 4H1 0655. Shora uvedený automobil odcizil dosud neznámý pachatel ze soukromého pozemku na Valteřické ulici. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na necelých 5 tisíc korun.
Pátrání po odcizené zadní registrační značce NAK 52-85 vyhlásili policisté z Trutnova v sobotu odpoledne 6. 10. 2012. Uvedenou značku odcizil dosud neznámý zloděj ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Škoda, které stálo na volně přístupném místě v obci Bohuslavice. Majitel škodovky vyčíslil škodu na 500 korun. Oba případy muži zákona dokumentují pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku, za které může správní orgán uložit pokutu až do výše 15 tisíc korun. Policie České republiky po odcizeném dopravním prostředku a registrační značce intenzivně pátrá.
Vrchlabští policisté v sobotu odpoledne 6. 10. 2012 vyjížděli do Černého Dolu, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jednoho z místních domů. Nenechavec z nemovitosti odnesl čajový servis, hrníčky, lustr a mlýnek na kávu. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 10 tisíc korun. V neděli 7. 10. 2012 zaprotokolovali vrchlabští policisté násilné vniknutí do dvou objektů v centru Vrchlabí na Krkonošské a Slovanské ulici. Nezvaný host či hosté si z nemovitostí odnesli příruční pokladnu s uloženou finanční hotovostí, písemnostmi a notebook. Poškození v těchto dvou případech vyčíslili škodu na necelých 20 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody, krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí pachateli v prvním se shora uvedených případů trest odnětí svobody až na tři roky, ve zbylých dvou případech hrozí pachateli za přečin krádeže provedené vloupáním trest odnětí svobody až na dva roky.
Dopravní policisté v průběhu uplynulých dnů volna vyjížděli k devíti dopravním nehodám, při kterých byly zraněny tři osoby. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Policisté v bílých košilích zjistili 50 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedená protiprávní jednání dopraváci uložili blokové pokuty ve výši necelých 37 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 107 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje.
 V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 9 pěších policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 143 telefonátů, 60 z nich bylo využito a zbývajících 83 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Bc. Udo Ertner
8. 10. 2012 v 11:25

vytisknout  e-mailem