Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Svitavsku

Zmizelo prádlo ze šňůry, vojenská elektrocentrála i měděné okapy 

pátek
K fyzickému napadení ženy došlo v pátek v nočních hodinách. Násilník několikrát udeřil poškozenou pěstí do břicha.

Poškození přívěsného vozíku za osobní automobil přišel oznámit na obvodní oddělení muž z obce na Svitavsku. Neznámý pachatel propíchl pravé kolo a poškodil elektroinstalaci. Škoda je 4 tisíce a policisté věc šetří jako přestupek proti majetku.

Navrtáním otvorů do nádrže osobního vozidla se neznámý pachatel dostal k benzínu, který odcizil. Majiteli felicie, zaparkované na ulici ve Svitavách, vznikla škoda, která bude vyčíslena dodatečně.

Majitelce rodinného domu ve Svitavách odcizil neznámý pachatel měděný okap. Přestupek proti majetku policisté zaevidovali a po lapkovi pátrají.

sobota
Neznámý pachatel přijel k čerpací stanici v Litomyšli a natankoval více jak sto litrů benzinu. Platit však neměl v úmyslu. Nasedl do vozidla s plnou nádrží a ujel. Majitelům vznikla škoda vyšší než 3 tisíce korun.

V sobotní podvečer nalezl muž v obci na Svitavsku, při provádění zemních prací, munici. Policejní hlídka zajistila místo nálezu, aby nedošlo ke zranění osob a přivolala pyrotechnika z Hradce Králové. Specialista na výbušniny, po prozkoumání nálezu, konstatoval, že se jedná o tlakovou náplň hasicího přístroje. Věc si pyrotechnik na místě převzal a odvezl ke zničení.

neděle
Z přízemního balkónu zmizelo oblečení, které zde majitelka sušila. Tři trička a dvě mikiny, za celkovou částku téměř 5 tisíc korun, si neznámý pachatel pravděpodobně vyžehlí sám. V případě dopadení může pachatel odejít s pokutou až 15 tisíc korun.

Vojenskou elektrocentrálu, starou téměř 50 let, odcizil, z kůlny stojící u zahradní chatky, neznámý pachatel. Ztráta historické relikvie majitele mrzí jistě víc než hmotná škoda, která byla vyčíslena na 1 tisíc korun.
por. Bc. Hana Kaizarová

vytisknout  e-mailem