Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Svitavsku

v regionu Svitavska 

 
 
V průběhu uplynulého víkendu policisté ve Svitavském regionu přijali oznámení o 9 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policistům se podařilo objasnit případy loňského vloupání do osmi rekreačních objektů na Poličsku a Litomyšlsku. V pátek kriminalisté zadrželi podezřelého, který ve čtvrtek kolem šesté hodiny večer okradl 57letého muže. Dále policisté řešili několik krádeží a několik případů vloupání.
 
Policisté přijali oznámení o podvodném jednání na internetových stránkách. Sedmadvacetiletý muž přišel podvodným jednáním o částku 8.100 korun, které odeslal na příslušný účet. Zboží, které mu mělo být za peníze zasláno, však neobdržel. Případem se nyní zabývají policisté v Poličce.

 
Sedmadvacetiletý muž z Poličska nebral na zřetel, že má soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Přesto bez příslušných dokladů řídil v pátek 16. ledna své motorové vozidlo Opel Kadet. Byl však hlídkou kontrolován a tyto skutečnosti byly okamžitě z policejních evidencí zjištěny. Muž tedy musel následovat policisty na služebnu, kde si z rukou policejního komisaře převzal sdělení podezření ze spáchání dvou trestných činů. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení a muž tak velmi brzy bude vědět, jaký že jej čeká trest.
 

 
V sobotu policisté v Litomyšli přijali oznámení o provedeném vloupání do hasičské zbrojnice. Neznámý pachatel v přesně nezjištěné době, pravděpodobně  od 9. ledna do sobotního dopoledne,  vypáčil vstupní dveře požární zbrojnice, kde odcizil 15 litrů benzínu a dva křovinořezy. Dobrovolní hasiči sčítají škody, které převyšují 20 tisíc korun. Po pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.
 
Policisté ze skupiny dopravních nehod vyjížděli ke 3 nehodám se třemi lehkými zraněními a škodou za 151 tisíc korun. U jednoho z účastníků nehody, byl provedenou dechovou zkouškou zjištěn alkohol.
 
DN ze 16. ledna 2009 DN ze 16. ledna 2009
V pátek kolem desáté hodiny večer došlo poblíž obce Janov ke srážce dvou vozidel. Řidič Škody Felicie při odbočování na hlavní komunikaci zřejmě nedal přednost řidiči jedoucímu v Hondě Prelude, který tudy právě projížděl po hlavní silnici a došlo ke střetu. Výsledek dopravní nehody jsou tři zranění, kteří byli okamžitě vozidlem RZP převezeni do nemocnice, kde i nadále zůstávají v péči lékařů. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Hmotné škody jsou odhadnuty na 75 tisíc korun.
 
Krom trestných činů policisté v regionu řešili 13 přestupků. Většina případů se týkala majetkových deliktů, část jich patřila přestupkům v dopravě a občanskému soužití.
 
Jednoho člověka převážela eskortní skupina do protialkoholní záchytné stanice v Pardubicích.
 
Operační důstojníci v průběhu své služby přijali 101 telefonátů na linku 158. I tentokrát většina byla policisty dále využita.
(foto PČR)

vytisknout  e-mailem