Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na rychnovských silnicích

RYCHNOVSKO - Vážná dopravní nehoda i alkohol 

Pro devatenáctiletého řidiče začalo nešťastně už páteční ráno.
Mladík z Náchodska, jedoucí od Bílého Újezdu směrem na Dobrušku, předjížděl s vozem zn. Honda Civic na přímém úseku před ním jedoucím auto zn. Chevrolet Aveo. Při dokončování předjíždění s největší pravděpodobností strhnul řízení auta doprava. Dostal smyk, který nezvládl a s vozem přeletěl doleva  do příkopu, kde se zastavil až o strom. Při havárii došlo k těžkému zranění mladíka, kterého záchranáři převezli do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Jeho zdravotní stav neumožnil provést dechovou zkoušku na místě, policisté proto zažádali o lékařské vyšetření spojené s odběrem žilní krve v nemocnici. Škoda havárie byla odhadnuta na 30.000 korun.

V sobotu v dopoledních hodinách vyjížděla hlídka rychnovských policistů ze Skupiny dopravních nehod do Borohrádku. Tam se na jedné křižovatce v centru města střetl řidič vozu zn. Opel Astra s cyklistou na jízdním kole zn. Look. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob. Dechová zkouška, provedená policisty na místě, u cyklisty přítomnost alkoholu nepotvrdila. U dvacetiletého mladíka z Pardubicka ale muži zákona naměřili 0,42 promile alkoholu v dechu. Na místě proto muži zadrželi řidičský průkaz. Škoda dopravní nehody byla vyčíslena na 80.000 korun.

V neděli v Borohrádku uvízl v policejní síti  další nezodpovědný řidič.
Hlídka policistů Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí projížděla v odpoledních hodinách městem. Zaregistrovala vozidlo zn. Nissan Sunny, přijíždějící z vedlejší ulice, které ale, když spatřilo policejní vozidlo, začalo couvat. Daleko ale nedocouvalo, neboť muži zákona záhy podezřelé vozidlo předepsaným způsobem zastavili. Jak se ukázalo, jednadvacetiletý mladík z Ústeckoorlicka měl ke snaze stát se neviditelným důvod, neboť rychnovský Okresní soud mu stanovil zákaz řízení všech motorových vozidel až do léta roku 2013. Ten se mu značně prodlouží, neboť nyní čelí  podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

por. Mgr. Alena Kacálková
2. dubna 2012 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

31.3. Borohrádek 

Detailní náhled

Rychnovsko

31.3. Borohrádek 

Detailní náhled

Rychnovsko

30.3. Bílý Újezd 

Detailní náhled

Rychnovsko

30.3. Bílý Újezd 

Detailní náhled

Rychnovsko

30.3. Bílý Újezd 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem