Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Pestrý víkend 

Během prvního říjnového víkendu od pátku 1. října do dnešního rána 4. října 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  6 nově spáchaných přečinů, 19 přestupků a založili 17 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého víkendu přijali rychnovští policisté oznámení o šesti nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže, poškozování cizí věci a zanedbání povinné výživy.
Do hor pro peníze
Před zimou pro kolo
S lupem došel jen k hospodě

V průběhu uplynulého víkendu rychnovští policisté zaevidovali 19 přestupků, většinu z  nich na úseku dopravy.
 
První říjnový víkend vyjížděla skupina dopravních nehod k jediné dopravním nehodám, při které neštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škoda při této kolizi na jedné z komunikací Rychnovska se vyšplhala na cifru 51.000 korun.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  během uplynulého období 97 telefonátů, 41 z nich bylo využito a zbývajících 56 nesouviselo s prací PČR.
V pátek krátce před půl čtvrtou odpoledne telefonovala na tísňové volání dvaaosmdesátiletá žena z Hradce Králové. Seniorka přijela do obce Petrovice na houby a ztratila se. Dle sdělení postává u kolejí a vůbec neví, kde je, snad směrem na Třebechovice pod Orebem. Po vyslání hlídky Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí do předpokládané lokality byli o spolupráci požádáni i zaměstnanci Českých drah s dotazem, zda si zejména strojvůdci a průvodčí nevšimli někde v blízkosti trati starší ženy. Šetřením se důchodkyně dohledala u kolejiště směrem na Bolehošť, odkud ji týnišťská hlídka zhruba po hodině od jejího oznámení v pořádku odvezla k dalšímu již šťastnějšímu putování směrem do svého bydliště.
V sobotu ve tři hodiny ráno nahlásila řidička, projíždějící v Týništi nad Orlicí nadjezdem, muže ležícího na komunikaci. Hlídka místních policistů na místě zjistila, že se jedná o opilého mladíka, kterého záhy předala do „ošetřování“ rodině.
V neděli odpoledne oznámil muž z Doudleb nad Orlicí, že u splavu jsou tři děvčata, která pláčou, že prý jim nějaký muž ukradl mikinu a mobilní telefon. Šetřením policejní hlídky z Kostelce nad Orlicí vyšlo najevo, že onen muž je zaměstnanec místního zemědělského družstva, před kterým dívky, hrající si mezi balíky slámy, utekly. Muž, který jim věci pouze hlídal, až si pro ně majitelky přijdou, děvčata poučil o nebezpečí her v balících slámy, a touto domluvou a předáním věcí byl celý incident vyřešen.

por. Mgr. Alena Kacálková
4. října  2010
 

vytisknout  e-mailem