Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Domácí rozepře, v hlavní roli alkohol 

O uplynulém víkendu 5. až 7. listopadu  policisté Rychnovska řešili 9 nově spáchaných přečinů, 32 přestupků a založili 43 nových čísel jednacích.
Muži zákona provedli prvotní šetření k devíti uvedeným přečinům. Jednalo se o krádeže, padělání a pozměňování peněz, neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody.

Lapka kradl v chalupě
Zloděj vzal kreditku
Zloději řádili na Dobrušsku

Od pátku až do nedělní půlnoci řešili policisté na Rychnovsku 32 přestupků. Řada z nich se odehrála na úseku dopravy. Opočenští policisté v pátek udělili pokutu řidičce, která zřejmě nezvládla parkovací manévr a narazila do stojícího vozidla.V sobotu večer pár minut před desátou hodinou zastavila hlídka opočenských policistů při silniční kontrole osobní vozidlo na ulici Dobrušská. Osmnáctiletý řidič, který se policistům jevil jako podnapilý, odmítl dechovou zkoušku a také odběr žilní krve. Jeho případ muži zákona řeší jako přestupek v dopravě, kde hlavní roli hraje alkohol.
Další přestupky na úseku dopravy se týkaly řidičů, kteří vyjeli o víkendu na silnice s vozidly bez platné technické kontroly nebo jim nesvítila zadní světla, ne vždy měli v pořádku vzorky pneumatik. Jeden z pokutovaných o víkendu nepoužil pásy. Hlídce vykonávající silniční kontrolu vjel přímo „do rány“ i řidič, který si zapomněl řidičský průkaz doma.

O víkendu se zřejmě více pilo, než bylo zdrávo, což se opět tradičně odrazilo v některých domácnostech. Neshody řešené pod vlivem alkoholu kulminovaly v hádky, kdy aktéři používali opravdu nevybíravý slovník. 
První takový případ řešili rychnovští policisté v pátek v podvečer. Do své domácnosti je „pozvala“ žena, kterou slovně napadl její druh.
V sobotu rychnovští „muži zákona“ přijeli do "notoricky" jim známé rodinky. Druh opět slovně napadal svou přítelkyni. I tady významnou roli sehrál alkohol.
Dobrušská policie řešila další případ rozepří mezi blízkými osobami. Hlavní aktéři se neuráželi osobně, ale použili k tomu vymoženost dnešní doby – psali si hanlivé SMSzprávy.
Do rodinného domku na Rychnovsku přivolal v sobotu večer rychnovské policisty jeho majitel. Opilá manželka mu tu vyhrožovala újmou na zdraví. I tato rodina je policii již známá právě hádkami a výhružkami. Opět hlavní roli sehrál alkohol. Policisté agresivní ženu eskortovali k noclehu na královéhradeckou protialkoholní záchytnou stanici. Noc v tomto zařízení nestrávila žena poprvé. 
Týnišťští policisté v pátek i v sobotu večer navštívili také jednu domácnost, jejíž obyvatelé si pomoc mužů zákona vyžadují poměrně často. V pátek ve společné domácnosti slovně napadl muž svou družku. V sobotu si jako oběť svého slovního útoku zvolil i dceru a poté opět družku.
Týnišťská policejní hlídka řešila další partnerské neshody ještě v sobotu pár minut před půlnocí. Jejich pomoci se domáhala žena, jíž obtěžoval ťukání na dveře její přítel. Údajně chtěl vidět svého syna.
Policisté řešili také řadu přestupků proti majetku. O víkendu se na Vamberecku kradla nafta, na Kostelecku policisté řešili rozbitou výlohu, poškozené nářadí. Na Týnišťsku policisté šetří případ nejasného úmrtí zvířat. Za plotem uhynuly kuřata, kačeny a slepice.

Skupina dopravních nehod o víkendu vyjížděla k 5 dopravním nehodám, při kterých nebyl nikdo zraněn. Škoda činí 655. 000 korun.
Alkohol za volantem

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za víkend 127 telefonátů, 63 z nich bylo využito.

8. listopadu 2010
nstržm. Šárka Ehlová
 

vytisknout  e-mailem