Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Černý pátek 

Během  uplynulého víkendu od pátku 12. listopadu až do pondělních ranních hodin 15. listopadu  šetřili policisté na Rychnovsku  3 nově spáchané přečiny, 22 přestupků a založili 20 nových čísel jednacích.
Muži zákona provedli prvotní šetření ke třem novým přečinům. Jednalo se o krádež, porušování domovní svobody, podvod a zanedbání povinné výživy – Nezvaná návštěva.

Od pátku až do nedělní půlnoci řešili policisté na Rychnovsku 22 přestupků, většinu z nich na úseku dopravy. Řadu z nich muži zákona zaevidovali během další dopravně bezpečnostní akce, která se na rychnovských silnicích uskutečnila v pátek mezi 16.00 – 20:00. Během ní policisté z dopravní a pořádkové policie zkontrolovali 179 řidičů, u kterých zjistili 14 dopravních přestupků. Polovina z řidičů jela ve voze, jehož technický stav neodpovídal předpisům. Majitelé svých automobilů zanedbávají především pneumatiky a osvětlení.  Dva řidiči během jízdy nepoužili bezpečnostní pás. Blokovou pokutu si k jízdě na kole připsali i dva cyklisté.
Během víkendu policisté jednotlivých obvodních oddělení zadokumentovali i přestupky proti majetku. Už jako tradičně zloději kradli mobilní telefony, ale odcizeny byly i potraviny, dámský parfém, deodorant nebo jízdní kolo. Zřejmě je znát, že vánoce se blíží. Vandalům se podařilo poškodit i majetek několika různých majitelů, kterým neurvalci poškodili dveře u firmy, skleněnou výplň dveří u rodinného domku nebo vozidlo, u kterého promáčkli střešní okno a zničili zpětné zrcátko.
Sloužící hlídky zaevidovaly i přestupky proti občanskému soužití. Svou roli u nich sehrál zejména alkohol.

Skupina dopravních nehod vyjížděla o víkendu k 6 dopravním nehodám, při kterých byla celková škoda vyčíslena na 516.000 korun. Při těchto nehodách byly 4 osoby lehce zraněny. Jedna osoba bohužel o tomto víkendu zaplatila daň nejvyšší. – Tragická dopravní nehoda

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za víkend 100 telefonátů, 48 z nich bylo využito, 52 nesouviselo s policejní prací.
V pátek před polednem oznámil zaměstnanec jedné rychnovské firmy, že kamion, který vyjížděl z brány podniku, vrata poškodil a ujel. Rychnovská hlídka na místě věc šetřila jako škodní událost. Hned dvě asistence policie u posádky lékařské záchranné služby si vyžádaly páteční případy. Naštěstí ani jeden z nich nebyl nakonec nijak závažný.
Sobotní služba mezi telefonáty přijala i oznámení o krádeži zboží v týnišťském marketu. Muž, který ukradl zboží za 100 korun, si k ostudě připsal i blokovou pokutu. Bez placení odjel od stojanu rychnovské benzinové čerpací stanice jeden ze zákazníků. Dříve, než rychnovská hlídka stihla věc došetřit, „hříšník“ se vrátil s tím, že zapomněl zaplatit. Po půlnoci přijela do místního baru v Borohrádku hlídka týnišťských policistů. Přes oznámení o fyzickém napadení nikdo z přítomných ale překvapivě o žádné „strkanici“ ani telefonátu na linku 158 nevěděl.
I nedělní telefonáty byly pestré. Oznamovatelé v nich sloužící policejní důstojníky upozorňovali na vykopnuté dveře prodejny v Rokytnici v Orlických horách, podnapilého muže na nádraží ve Vamberku, vyvrácené kůly na silnici mezi obcemi Doly a Valy, podezření z krádeže v Mělčanech a procházející se koně mezi obcemi Potštejn a Sopotnice. Nejen tato oznámení šetřili policisté příslušných obvodních oddělení.

por. Mgr. Alena Kacálková
15. listopadu 2010

 

vytisknout  e-mailem