Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Orlickoústecku

Vloupání do firmy, potyčka mezi bývalými manželi  

V pátek v šest hodin ráno vyjížděli lanškrounští policisté k pracovnímu úrazu. Pracovník jedné z místních firem v Lanškrouně s největší pravděpodobností nedbal bezpečnostních pokynů a při práci na pásovém dopravníku strčil ruku tak nešťastně, že mu dopravník amputoval jeden prst.

V sobotu časně ráno vyjížděli chocenští policisté na vloupání do nádrže vlaku. Na vlakovém nádraží v Litomyšli se z palivové nádrže odstaveného motorového vlaku „ztratilo“ sedmdesát litrů motorové nafty. Škoda, která krádeží vznikla, byla vyčíslena na bezmála pět tisíc korun. Případ bude podle místní příslušnosti předán kolegům do Litomyšle.

V neděli odpoledne došlo v Žamberku při předávání dítěte k potyčce mezi bývalými manželi. Muž vnikl až do bytu bývalé manželky, kde jí povalil na zem. Naštěstí se vše obešlo bez zranění. Výbojnému otci ale hrozí obvinění z trestného činu porušování domovní svobody.

V minulých dnech se v Horních Heřmanicích vloupal neznámý pachatel do jedné z rekreačních chalup. Po nečekané návštěvě majitelé postrádají křovinořez za sedm tisíc korun. Případem se policisté nadále zabývají.

V neděli odpoledne vyjížděli policisté také do Běstovic, kde se neznámý pachatel vloupal do administrativní budovy jedné z firem. Dvě z kanceláří důkladně prohledal, ale aniž by něco odcizil, zase odešel. Na zařízení způsobil škodu za dva tisíce korun. V případě dopadení hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.

Týž den policisté vyhlašovali pátrání po přední registrační značce z osobního vozidla značky Citrën ZX. Majitel vůz v sobotu večer zaparkoval před dům v České Třebové. Krádež registrační značky zjistil následující den v poledne.
nprap. Eva Sichrová
31. srpna 2009
 

vytisknout  e-mailem