Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víkend na našich silnicích

Policisté na Mělnicku měli plné ruce práce s neukázněnými řidiči 

    Policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník měli o tomto víkendu v rámci dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu o práci postaráno. Zasloužilo se o to několik řidičů, kteří se neobtěžovali s respektování pravidel silničního provozu a svým chováním je hrubě porušili. Jejich prohřešky byly policisty kvalifikovány jako podezření z trestných činů.
   Dopravní policisté ze skupiny dopravních nehod vyšetřovali dne 9. října 2010 v ranních hodinách , v katastru obce Záryby dopravní nehodu, při které vyjel pětapadesátiletý řidič z Prahy – venkov se svým vozidlem mimo komunikaci na pole. Dle vyjádření řidiče se tak stalo poté, co se lekl neznámého protijedoucího vozidla. V rámci šetření se řidič podrobil orientační dechové zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,51 promile alkoholu v dechu.
     Policisté z obvodního oddělení Policie ČR Kostelec nad Labem následně muži sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
   
O tom, že alkohol za volantem není pouze doménou pánů řidičů přesvědčily policisty na Mělnicku i dvě kontrolované řidičky.
    
      Třiačtyřicetiletou ženu z Litoměřicka za volantem osobního vozidla VW Golf  kontrolovali na Mělníku, ulice Legionářů dne 9. října 2010 dopoledne policisté z místního obvodního oddělení. V jejím případě naměřil přístroj Dräger při orientační dechové zkoušce pozitivní hodnotu 1,51 promile alkoholu v dechu.
      Téhož dne , krátce před jednadvacátou hodinou kontrolovali policisté z obvodního oddělení ve Mšeně, v katastru obce Vysoká Libeň – Radouň osobní vozidlo VW Passat. Jeho řidička však nejprve na znamení dané policisty dle zvláštního předpisu nereagovala a snažila se policistům ujet. Po krátkém pronásledování zastavila o několik set metrů dále. Policisté zjistili, že vozidlo řídí padesátiletá žena z Mělnicka, u které následná orientační dechová zkouška naměřila pozitivní hodnotu 2,92 promile alkoholu v dechu. Požití alkoholu před jízdou byl pravděpodobně důvod jejího předchozího chování.
     Oběma ženám policisté taktéž sdělili podezření z výše uvedeného trestného činu. Trestní stíhání uvedených hříšníků je nadále vedeno na svobodě.
 
Dne 11. října 2010
                                                                                                                                                                                               nprap. Václav Tichý
    
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem